*Nettavisen* Sport.

Podolski-overgangen bekreftet

Foto: Lars Baron / Bongarts / Getty Images

- Nå får jeg muligheten til å spille på internasjonalt nivå i en europeisk toppklubb.

30.04.12 15:10

Da er det endelig bekreftet. Lukas Podolski spiller i Arsenal neste sesong. Det skriver FC Köln på sine hjemmesider.

Spilleren forlater klubben etter sesongen, og tar fatt på sesongoppkjøringen med sin nye klubb etter sommerens EM.

Ukjent overgangssum
Podolskis kontrakt med Köln går ut om ett år, og dette var i realiteten den tyske klubbens site sjanse til å få penger for spilleren. Klubbene ønsker ikke å opplyse hva overgangssummen blir, men det er tidligere spekulert i summer rundt 100 millioner kroner.

- Lukas Podolski er en spiller i verdensklasse med et veldig spesielt forhold til Köln-fansen og til byen. Vi er stolt av det Lukas har gjort for laget de siste årene. Derfor beklager vi at han nå vil forlate Köln, men ønsker ham lykke til videre i karrieren, sier klubbdirektør Claus Horstmann til klubbens hjemmeside.

Podolski selv gleder seg til nye utfordringer.

- Overgangen til Arsenal gir meg muligheten til å spille på internasjonalt nivå i en europeisk toppklubb, sier han, men innrømmer at han forlater Köln med tungt hjerte.

- Ikke enkelt
- Å ta dette steget var ingen enkel avgjørelse for meg fordi både FC Köln og fansen betyr mye for meg. Jeg vil alltid ha Köln i mitt hjerte, sier Podolski, og lover at han vil gjøre det han kan i Kölns kamp mot nedrykk i sesonginnspurten.

- Nå må vi alle konsentrere kreftene mot ligaen, sier Podolski.

Köln har én kamp igjen i Bundesliga, og ligger på kvalifiseringsplass. Den kan de ikke komme seg bort fra, men de risikerer å gå direkte ned med tap i den siste seriekampen hjemme mot Bayern München dersom Hertha Berlin vinner sin kamp mot 1899 Hoffenheim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.