RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GAMLE KJENTE: Paul Pogba og Mats Møller Dæhli spilte sammen i Manchester United.
GAMLE KJENTE: Paul Pogba og Mats Møller Dæhli spilte sammen i Manchester United. Foto: Franck Fife (AFP / NTB scanpix)

Pogba: - Norge trenger flere som Mats og Joshua

Frankrike-profilen skryter av Norges stjerneskudd.

PARIS (Nettavisen): Da Norge ble banket 4-0 av Frankrike tirsdag var det mange spillere som sto fram for vertene, men én imponerte kanskje mer enn alle de andre stjernen. Det er selvsagt snakk om målscorer Paul Pogba.

Den tidligere Manchester United-spilleren, som nå storspiller for Juventus, herjet med den norske midtbanen og gjorde omtrent akkurat som han ville.

Pogba ble som kjent hentet til Uniteds ungdomsakademi i ung alder, der han spilte sammen med Mats Møller Dæhli og Joshua King. Da kontrakten med storklubben gikk ut, valgte han imidlertid å dra til Italia, for å få mer spilletid.

- Skryter av Dæhli
I Serie A har 21-åringen utviklet seg enormt og i sommer kan han fort bli en dominerende spiller i fotball-VM, et mesterskap som går uten Norge.

Da den franske stjernen møtte norsk og internasjonal presse etter seieren på Stade de France tirsdag, ble han spurt om hva han synes om Norges beste utespiller i kampen, Mats Møller Dæhli og stjernen var klar i sin tale.

- Han er et stort talent med et enormt potensial. Jeg tror han kommer til å bli en stor spiller, sier Pogba til TV 2, foran resten av det norske pressekorpset.

- Norge trenger flere spillere som Mats og Joshua, sier Pogba videre.

Selv var franskmannen mest fornøyd med å score sitt første mål på landslaget. Det kom midtveis ut i første omgang av tirsdagens kamp.

- Vi er alltid glad for å vinne. Dette er en god start på VM-oppkjøringen. Jeg er glad for å ha scoret mitt første mål og det var ekstra gøy at det kom her på Stade de France, foran hjemmefansen, sier han til franske medier.

- Hele laget leverte bra. Dette er vår første kamp i oppkjøringen, men den siste på hjemmebane. Det er alltid hyggelig å møte fansen, sier Pogba.

Ny generasjon
I VM møter Frankrike lag som Sveits, Equador og Honduras. Det er med andre ord en overkommelig gruppe som venter den stolte fotballnasjonen.

VM i 2010 endte med skandale for franskmennene og exit etter gruppespillet. Det var trener Raymond Domenech som fikk mye av skylden for det. Treneren hadde blant annet en krangel med Nicolas Anelka, som første til at sistnevnte ble sendt hjem. Dette første til at resten av troppen gjorde opprør og nærmest boikottet landslagssjefen og resten av turneringen.

Trener Didier Deschamps er nå på vei til å bygge opp en nye generasjon med spillere, der blant andre Pogba er blant de mest fremtredende profilene.

Frankrike er vertskap for EM i 2016.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere