RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Engelske hooligans i bråk ved en tidligere anledning
Engelske hooligans i bråk ved en tidligere anledning (Scanpix)

Politiet stakk fra fotballbråk

Sist oppdatert:
Fotballbråk er ikke et fenomen forbeholdt Europa. I Australia trakk politiet seg unna i frykt da 400 fans braket sammen i vill slåsskamp.

Rundt 400 tilhengere braket sammen etter søndagens kamp mellom Preston Lions og South Melbourne i den australske fotballligaen.

Preston, som følges av makedonere utvandret fra det tidligere Jugoslavia, vant overraskende 1-0 over South Melbourne, som har en tilhengerskare med utspring i det greske miljøet.

Mot slutten av kampen hoppet flere tilskuere over et gjerde og stormet banen for å feire sammen med spillerne. Begge lags tilhengerer kastet flasker og nødbluss mot hverandre.

Fire politimenn ble letter skadet. En mann ble arrestert siktet for overfall, mens en annen ble innbrakt etter å ha fyrt opp et bluss.

En talsmann for politiet sier grunnen til at det ikke ble flere pågripelser, var frykten for at situasjonen ville blitt foverret hvis politiet hadde grepet inn.

- Politiet kunne gjøre lite annet enn å forsøke å kontrollere folkemengden. Hadde vi gått inn og pågrepet flere, ville vi ha mistet flere politifolk, sier Chris Duthie ved Melbourne-politiet til AP.

I mars var det mye bråk mellom serbiske og kroatiske tilhengere i forbindelse med en kamp i Sydney. To supportere ble arrestert, og to politifolk skadet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere