*Nettavisen* Sport.

Pompey reddet av straffe

Foto: AP/Scanpix

To minutter før slutt fikk Portsmouth straffe. Matthew Taylor gikk fram til sitt trolig viktigste spark på en ball noen gang.

22.04.06 20:47

PORTSMOUTH - SUNDERLAND 2-1: Sunderland er forlengst fortapt i bunnen av tabellen. Men laget har tydeligvis ikke gitt opp å ødelegge for andre lag. Mot Portsmouth kjempet gjestene innbitt for å få ta med seg poeng nordover.

For Portsmouth er hver match ekstremt viktig i kampen for å overleve i Premier League. Skal plassen holdes, burde bunnlaget slås på hjemmebane. Portsmouth klarte å kapre tre poeng, men seieren satt langt inne.

Dramatikk
Først to minutter før slutt falt nemlig avgjørelsen. En hands i Sunderland-feltet fikk dommer Mike Dean til å peke på straffemerket. Matthew Taylor fikk ansvaret med å ekspedere ballen i mål. For hjemmelaget var forskjellet på ett og tre poeng være enorm.

Taylor holdt nervene under kontroll, og satte ballen sikkert i venstre hjørne.

Dermed ligger Portmouth best an for å overleve, men Birmingham halser to poeng bak. Det ligger an til å bli en thrilleravslutning i bunnen av tabellen.

Azar Karadas ble sittende på Pompey-benken hele kampen.

Portsmouth spiller borte mot Wigan og hjemme mot Liverpool i sine siste kamper, mens Birmingham avslutter hjemme mot Newcastle og borte mot Bolton.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.