RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pors mister to poeng

Sist oppdatert:
Norges fotballforbund har besluttet å trekke Pors to poeng, i tillegg til å ilegge klubben en bot på 30 000. Årsaken er at klubben ved flere anledninger har brukt spillere som ikke er spilleberettiget.

Bakgrunnen er at 1. divisjonsklubben har benyttet flere spillere som har vært utleid til samarbeidsklubben Odd, uten at det var meldt overgang tilbake til Pors etter at utleieavtalene løp ut.

Ledelsen i Pors hevder at de har handlet i god tro, og at det ikke bevisst er begått regelbrudd.

De tre spillerne det gjelder har spilt for klubben ved flere anledninger, men saken ble ikke fanget opp av forbundet før 1. divisjonskampen mellom Pors og Hønefoss 18. april i år. Én av spillerne skal ha spilt 25 av de 26 seriekampene i fjor, uten å være berettiget dette.

Samtlige tre spillere har vært benyttet i to seriekamper i år.

I en pressemelding fra NFF heter det at Doms- og sanksjonsutvalget legger til grunn for sin vurdering at det er nødvendigheten av å følge de formelle regler i forbindelse med spilleberettigelse for at systemet skal fungere tilfredsstillende.

I skjerpende retning la utvalget vekt på at en må forvente at klubbene i 1. divisjon har den nødvendige oversikt over og kunnskap om reglene vedrørende spilleberettigelse.

Pors ligger på 12. plass med sju poeng etter ni kamper. Dersom forbundets straff blir stående, faller klubben ned på nedrykksplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere