*Nettavisen* Sport.

Portsmouth-heltene kan gå glipp av finalen

Foto: Reuters/Scanpix

Økonomien kan ødelegge for bunnlaget etter cupbombe.

11.04.10 20:16

TOTTENHAM - PORTSMOUTH 0-2:

I Premier League står Portsmouth med 14 poeng etter 33 kamper (fratatt 9 poeng) og nedrykket har lenge vært et faktum.

I FA-cupen derimot er historien en helt annet, og lørdag tok den kriserammede klubben seg til finalen på bekostning av Spurs.

Kevin Piquionne og Kevin-Prince Boateng scoret de avgjørende målene for Portsmouth i ekstraomgangene på nye Wembley.

- Sjefen har banket det inn i skallene våre at slike kamper er store øyeblikk for en spiller. Denne sesongen er i ferd med å utvikle seg på en slik måte at vi har omtrent vært igjennom hele følelsesskalaen, forteller James etter kampen til BBC.

Kan miste halve laget
Det store problemet i Portsmouth-leiren er imidlertid at søndagens semifinale kan ha vært den siste kampen for seks av klubbens spillere. Den økonomisk skakkjørte klubben har nemlig ikke råd til å slippe disse seks tilbake på banen denne sesongen.

De har nemlig klausuler i kontraktene som sikrer bonus eller kontraktsfornyelser hvis de kommer på banen etter semifinalen.

- Det handler om klausuler i kontraktene som fører til at semifinalen utløser bonuser i størrelsen 50.000-100.000 pund, eller automatisk forlengelse av kontraktene., sa klubbadministrator Andrew Andronikou til ESPN om situasjonen.

Det hele skal være så sensitivt at manager Avram Grant ikke engang vet hvilke spillere han kanskje må klare seg uten.

Ekstraomganger
Det sto uavgjort 0-0 etter ordinær tid på Wembley i en kamp der Tottenham hadde hatt et lite overtak, men der Portsmouth-keeper David James hadde gjort sitt til at det sto målløst.

Kort tid inn i første ekstraomgang smalt det imidlertid. Marc Wilson slo et frispark fra 30 meter. Boateng kom på ballen og stusset videre til Frederic Piquionne. Franskmannen fikk med seg ballen da Michael Dawson skled og satte den kaldt til side for Gomes i Spurs-buret til stormende jubel blant medspillere.

Og helt på tampen falt avgjørelsen. Wilson Palacios felte Aruna Dindane inne i feltet og dommeren pekte på straffemerket. Fra 11-metershold var Kevin-Prince Boateng sikker.

Crouch bortdømt
På stillingen 1-0 til Portsmouth fikk imidlertid Tottenham en scoring, men den ble annullert. TV-reprisen viste at det var en tvilsom avgjørelse fra omstridte Alan Wiley.

Gareth bale kom seg flott rundt på kanten og fikk lagt foran mål. David James rotet det til i duell med Niko Kranjcar, og Crouch kunne til slutt pirke ballen i nettet. Wiley mente imidlertid at Kranjcar hadde gjort noe ulovlig.

Dermed må Tottenham konsentrere seg om å jakte fjerdeplassen i Premier League, mens Portsmouth kan glede seg over rundt 9 millioner kroner inn på konto. Skulle de vinne finalen mot Chelsea, venter 18 nye millioner.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.