Portsmouth-sjef i politiavhør

Foto: AFP/Scanpix

Løslatt mot kausjon.

14.02.09 13:03

Daglig leder Peter Storrie i Portsmouth ble første gang arrestert i november 2007, mistenkt for økonomisk kriminalitet. Fredag ble han på ny hanket inn av politiet i London, for ytterligere avhør i forbindelse korrupsjon innen fotballen, melder The Guardian.

Storrie har tidligere blitt koblet til både svindel, skattesnusk og ukorrekt regnskapsføring. Også denne gangen skal avhøret ha dreid seg om skatterelaterte spørsmål. Selv hevder Storrie uskyld.

Bekrefter avhør
Portsmouth bekreftet fredag kveld i en pressemelding at den daglige lederen hadde vært i politiavhør. Klubben avviser imidlertid koblingen til korrupsjon.

- Vi kan bekrefte at Peter Storrie har vært på Bishopgate politistasjon. Dette har sammenheng med hans første arrestasjon i 2007, og han har måttet svare på en del spørsmål. Mr Storrie har vært samarbeidsvillig gjennom hele etterforskningen.

- Dette har ikke noe med korrupsjon å gjøre. Mr Storrie har blitt løslatt mot kausjon, og vil bli kalt inn til et nytt avhør i juni 2009. Vi regner med at saken vil bli avsluttet da.

Omfattende sak
Tidligere Portsmouth-manager Harry Redknapp ble også arrestert i 2007, i forbindelse med den samme saken, sammen med fotballspiller Amdy Faye, agent Willie McKay, og tidligere Pompey-formann Milan Mandaric. Også her var det mistanke om korrupsjon.

Bakgrunnen for arrestasjonene skal være at de andre involverte var under mistanke for å ha mottatt ulovlige pengesummer i forbindelse med kjøp og slag av spillere.

Også nåværende Blackburn-manager Sam Allardyce og West Ham-manager Alan Curbishley har vært hete navn i denne korrupsjonssaken.

Saken er fortsatt under etterforskning.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.