*Nettavisen* Sport.

Portsmouth trenger et mirakel

Foto: Tony Marshall (Pa Photos)

Erik Huseklepps gamle klubb er på vei mot stupet og må nesten vinne alle seriekampene som gjenstår.

23.03.13 09:45

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Gedigen nedtur i Gøteborg
Oddstips 2: Sprek oddsdobbel til 5,42 i odds

V75 Bjerke: Ei dronning som innfrir

Eksperten: Nytt travkonsept gir større vinnersjanser

På grunn av VM-kvalifisering er det en meget uvanlig lørdagskupong vi har foran oss denne lørdagen. Hele ti av kampene er hentet fra League One i England, mens de to siste er hentet fra League Two. Da er det nesten garanti for høye premier og det kan være vel verd å tippe denne lørdagen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Portsmouth - Coventry
To fordums storheter som sliter både med det sportslige og det økonomiske. Det er ikke mange sesongene siden Portsmouth gjorde sine saker bra i Premier League. Men elendig økonomi har ført til at klubben er i et fritt og endeløst fall. På 39 kamper er det blitt 31 poeng, noe som ikke holder til annet enn sisteplass. Opp til sikker plass skiller det åtte poeng når sju serierunder gjenstår. Formen er imidlertid ikke så verst: 2-2-1 på de siste fem, og forrige helg ble det 1-1 borte mot serieleder Doncaster. Moderate 4-4-11 på Fratton Park. Portsmouth har startet med de samme elleve i de fem siste seriekampene og er ventet å stille uforandret også i ettermiddag.

Coventry har tatt 29 poeng mer enn dagens motstander og ligger på 8. plass og har kun tre poeng opp til playoff. 36 av 60 poeng er tatt på bortebane, hjemme er ikke tallene bedre enn 6-6-8. Har tatt sju av ni mulige poeng på de siste tre. Kaptein Carl Baker som har 14 seriemål for Coventry denne sesongen, spiller ikke i ettermiddag. Toppscorer Leon Clarke er fra tidligere uaktuell på grunn av skade. I tillegg er fire andre spillere uaktuelle.

Det er nesten siste sjanse for Portsmouth dette og vi laget bra sjanse hjemme mot et svekket Coventry. H.

2. Swindon - Notts County
Swindon ligger på tredjeplass, og det er bare ett poeng opp til Brentford på direkte opprykk. Vant 2-0 borte mot sterke Yeovil sist helg, men tapte for opprykksrival Brentford nest sist og spilte 2-2 mot Walsall tredje sist. Brukbare 8-7-4 på hjemmebane. Miles Storey, Troy Archibald-Henville og Aaron Oakley er som tidligere skadet, men Swindon har ingen nye fravær.

Notts County ligger på 11. plass, og det skiller seks poeng opp til playoff. Laget har imidlertid spilt én kamp mindre enn lagene på de to nederste playoffplasene, så drømmen om opprykk er fortsatt oppnåelig. Har 3-3-1 på de siste sju seriekampene og har vært involvert i mange målfattige oppgjør de siste rundene. Spiller svært mye uavgjort på bortebane (6-10-3). Notts County kan stille uforandret fra sist helg.

Hjemmesterke Swindon bør ha en bra sjanse her, men Notts County taper svært sjelden borte, så U-faren er avgjort tilstede. HU.

3. Shrewsbury – Oldham
Viktig kamp i nedrykkstriden. Shrewsbury ligger på 18. plass, og det seks poeng ned til nedrykk. Laget har spilt én kamp mer enn Scunthorpe på nedrykk, så plassen er ikke sikret. Har tatt fire poeng på de to siste kampene, men tapte de tre siste før det, så formen er variabel. 6-7-6 på hjemmebane totalt. Den innleide forsvarsspillerne Cameron Gayle mister lørdagens kamp etter å ha blitt skadet sist helg. Ellers er det ingen nye fravær.

Oldham ligger på den siste sikre plassen, ett poeng over Scunthorpe, men har spilt en kamp mindre enn Scunthorpe, og slikt er viktig nå som det er få serierunder igjen. Vant 3-0 over bunnlaget Hartlepool sist, i Lee Johnsons debut som manager. Hadde fire strake tap før den kampen, og står med 5-3-10 på bortebane totalt. Lee Johnson har ingen nye fravær.

Vidåpen kamp dette og alle tegn må med. HUB.

Klikk her for å lese mer om Eksperten og spille Nettavisens V75-lag

4. Scunthorpe United - Doncaster
Scunthorpe står med horrible 1-0-5 på de siste seks, etter å ha vunnet tre av de fire foregående og har falt ned til nedrykksplass. Det skiller ett poeng opp til Oldham på sikker plass, men sistnevnte har én kamp til gode. 5-5-9 viser tallene på hjemmebane. Ingen nye fravær for Scunthorpe.

Doncaster leder ligaen, men det er bare tre poeng ned til Swindon på øverste playoffplass. Formen er ikke helt på opp om dagen. 3-2-1 på de siste seks seriekampene, men skuffet stort sist helg med kun å spille 1-1 hjemme mot tabelljumbo Portsmouth. Er råsterke borte og står med 12-4-3 totalt, og det er best i divisjonen. John Lundstram (m) må testes nærmere kampstart, ellers er det ingen nye fravær eller karantener for serielederen.

Hjemmelaget må ha poeng i bunnstriden, mens bortesterke Doncaster jager opprykk. Vi tror klart mest på bortelaget. B.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

5. Carlisle - Yeovil
En seier på de åtte siste for Carlisle og det har sendt laget ned på 17. plass, men det er fortsatt sju poeng ned til nedrykk. 7-4-8 totalt på hjemmebane. Dersom overgangspapirene går i orden kan Mathieu Manset (a) få sin debut for Carlisle i ettermiddag. Spisskollega Lee Miller returnerer etter tre kampers karantene. Men keeper Mark Gillespie må nå sone for sin utvisning.

Bare målforskjellen skiller Yeovil på 7. plass og Tranmere på nederste playoffplass (6. plass). Yeovil har også en kamp til gode på Tranmere, men hvis drømmen om playoff skal bli realisert, må det en helt annen innsats til enn i de siste fem rundene (1-3-2). Brukbare 8-3-7 på bortebane. Kaptein Jamie McAllister må sone karantene for gule kort.

Et forsterket Carlisle kan kanskje skape trøbbel for Yeovil her, men vi tror mest på borteseier. UB.

6. Preston - Leyton Orient
Preston har kommet seg vekk fra nedrykksstriden etter fine 3-2-1 på de siste seks. Det tapet kom borte mot sterke Brentford sist helg (0-1).Ligger nå på 16. plass, åtte poeng over nedrykk, og har i tillegg både en og to kamper til gode på lagene under seg på tabellen. 5-7-6 totalt på hjemmebane. Kaptein John Welsh (m) måtte gi seg halvveis sist helg og rekker ikke denne kampen. Flere andre spillere er usikre.

Leyton Orient er ligaens formlag med 4-2-0 og 11-3 i målforskjell på de siste seks seriekampene. De fine resultatene har ført laget opp i opprykkstriden, og det skiller bare tre poeng opp til playoff. 7-4-8 totalt på bortebane. Ingen nye problemer for Leyton Orient.

To formlag dette altså, men bortelaget har mest å spille for. HB.

7. Hartlepool – Walsall
Hartlepool er i elendig form (0-2-3 på de siste fem) og har ramlet helt nede til nest siste plass. Når det gjenstår sju seriekamper, er det sju poeng opp til sikker plass, så umulig er det ikke. Kun fire hjemmekamper er vunnet (4-6-9). James Poole (a) er høyst tvilsom for hjemmelaget. Det har vært sykdom i troppen og manager John Hughes kan bli tvunget til ytterligere endringer.

Formsterke Walsall er bare tre poeng bak playoff etter flotte 5-4-0 på de siste ni seriekampene. Brukbare 7-6-6 på bortebane. Etter å ha spilt med uforandret mannskap i fem strake seriekamper, må manager Dean Smith unnvære sin toppscorer Will Grigg (19 seriemål) i ettermiddag, siden han er på landslagsoppdrag med Nord-Irland. Keeper Aaron McCarey er kalt tilbake til Wolverhampton og Smith må således gjøre minst to endringer i ettermiddag.

Det står 2-2-0 på de fire siste tilsvarende og Walsall må altså unnvære sin toppscorer i ettermiddag. Vi klarer ikke å skille lagene. HUB.

8. Colchester - Milton Keynes Dons
Colchester har fått en luke i nedrykkstriden takket være fine 3-2-1 på de siste seks seriekampene. Det har ført laget opp på 43 poeng totalt og når sju serierunder gjenstår, er det fem poeng ned til Scunthorpe som ligger på øverste nedrykksplass. Har sin klare styrke på hjemmebane (7-3-9). Colchester må riktignok unnvære George Porter i ettermiddag da han starter sin sin første av tre kampers karantene, men tre spillere vender tilbake etter henholdsvis karantene og skader.

MK Dons har ni poeng opp til Tranmere på playoff, og opprykkstoget er trolig gått for denne gang. Er er at av seriens beste hjemmelag (10-4-5), men sliter som vanlig på bortebane (4-8-7). MK Dons har mange fravær og må i tillegg unnvære forsvarsspilleren Antony Kay i ettermiddag, som starter sin første av tre kampers karantene.

Formsterke Colchester må ha en ypperlig mulighet til å skaffe seg ytterligere forsprang i bunnstriden i ettermiddag. Banker. H.

9. Crawley - Crewe Alexandra
Crawley står med fire uavgjorte på rad og ligger på 14. plass. Opp til Tranmere på playoff skiller det ti poeng, men Crawley har to kamper til gode, så et ørlite håp kan det være dersom laget vinner sju av sine ni siste seriekamper. 6-7-5 på hjemmebane. Kaptein Josh Simpson (m) har mistet de seks siste seriekampene, mer er ventet tilbake i ettermiddag. Joe Walsh (f) og Aiden O'Brien (a) er begge på landslagsoppdrag.

Crewe har tatt ett poeng mer enn Crawley og har også to kamper til gode på flere av lagene over på tabellen, og har altså ni poeng opp til playoff. Snudde 0-1 til 2-1 seier hjemme mot MK Dons tirsdag. Borte står laget med 6-6-7. Mathias Pogba er på landslagsoppdrag med Guinea. Ellers er det ingen nye fravær for Crewe.

To lag i midtsjiktet dette altså og normalt er det fordel hjemmelaget i slike oppgjør. H.

10. Bournemouth - Bury
Etter å ha innledet sesongen med 0-5-6 på de elleve første seriekampene, ble det 15-5-1 på neste 21 seriekampene. Så ble det fem strake tap, før de to siste nå er vunnet. Det er jevnt i toppen og Bournemouth på 5. plass, har faktisk kun fem poeng opp til serieleder Doncaster. Flotte 9-6-4 på eget gress. Bournemouth-manager Eddie Howe har ingen nye skader eller karantener å forholde seg til.

Bury ligger tredje sist, og det er seks poeng opp til sikker plass. Vant 2-0 hjemme mot Stevenage i midtuken, men sto med tre strake tap før det. Meget svake 3-7-9 på bortebane. Tom Soares, Phil Picken, Adam Lockwood og Shane Byrne er alle skadet.

Skal Bournemouth nå målet om direkte opprykk, er det kun tre poeng som gjelder i ettermiddag. H.

11. Rotherham - Exeter
De to siste oppgjørene er hentet fra League 2. Toppkamp venter oss her. Rotherham ligger på den nederste playoffplassen, og det er seks poeng ned til Southend på åttendeplass (tre lag rykker som kjent opp fra League Two, mens lag fire til sju spiller playoff). Formen er imidlertid ikke helt patent (1-3-2 på de siste seks), så playoffplassen er på ingen måte sikker. Vinner eller taper på hjemmebane (10-1-8). Kari Arnason (m) returnerer etter to kampers karantene.

Exeter har tatt to poeng mer enn dagens motstander, men har også spilt én kamp mer. Slo Bradford 4-1 sist hjemme sist helg og står med 3-2-1 på de siste fem. Er ligaens tredje beste bortelag (11-3-5). Nysignerte Anton Rodgers kan få sin debut for Exeter i ettermiddag.

Hjemelaget er ikke i spesielt god form, og møter tøff motstand i bortesterke Exeter i dag. UB.

12. Bradford - Bristol Rovers
Kampen er avlyst og da blir det trekning her. Folkerekka viser lørdag morgen fordelingen 50-26-24. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 96-rekker Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 23.03.2013 15:55
1. Portsmouth - Coventry City H
2. Swindon Town - Notts County H U
3. Shrewsbury Town - Oldham Athletic H U B
4. Scunthorpe United - Doncaster Rovers B
5. Carlisle United - Yeovil Town U B
6. Preston North End - Leyton Orient H B
7. Hartlepool United - Walsall FC B
8. Colchester United - Milton Keynes Dons H
9. Crawley Town - Crewe Alexandra H
10. Bournemouth - Bury FC H
11. Rotherham United - Exeter City U B
12. Bradford City - Bristol Rovers H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 23.03.2013 15:55
1. Portsmouth - Coventry City H
2. Swindon Town - Notts County H U
3. Shrewsbury Town - Oldham Athletic H U B
4. Scunthorpe United - Doncaster Rovers B
5. Carlisle United - Yeovil Town U B
6. Preston North End - Leyton Orient H B
7. Hartlepool United - Walsall FC H U B
8. Colchester United - Milton Keynes Dons H
9. Crawley Town - Crewe Alexandra H
10. Bournemouth - Bury FC H
11. Rotherham United - Exeter City U B
12. Bradford City - Bristol Rovers H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.