Gå til sidens hovedinnhold

Portsmouth vant FA-cupen

Nwankwo Kanu ble matchvinner etter keepertabbe.

CARDIFF CITY-PORTSMOUTH 0-1: Man skulle nesten tro Cardiff-keeper Peter Enckelman hatt tatt med seg boksehansker i stedet for keeperhansker til Wembley i lørdagens FA-cupfinale.

Flere ganger var keeperen uheldig frempå da han skulle bokse ballen. Noe han også gjorde da Kanu satte inn kampens eneste scoring. Boksingen serverte ballen foran beina til den nigerianske spissen som enkelt satte inn ballen.

Dermed vant Portsmouth sitt andre FA-cup trofe. Den første triumfen kom helt tilbake i 1939. Neste sesong får "Pompey" også spise kirsebær med de andre lagene i UEFA-cupen.

-Tøft år
Manager Harry Redknapp var en glad mann etter kampslutt.

- Det er fantastisk for alle - familien, spillerne, det er herlig. Det har vært et tøft år utenfor banen så å vinne FA-cupen er en drøm gått i oppfyllelse, sa Redknapp til BBC Sport ifølge nyhetsbyrået PA.

Portsmouth-keeper David James hadde følgende å si om sjefen sin:

- Harry er vel en legende nå? Jeg tar av meg hatten for deg, Harry.

Skuffet, men stolt
Cardiff-manager Dave Jones var ikke glad for tabben til Enckelman, men skrøt likevel av prestasjonen laget hadde levert i årets FA-cup

- Det vi har gjort i dag er bevis for at andre lag kan få til det de tror er umulig, sa Jones etter kampen.

Cardiffs målvakt Peter Enckelman tok selvkritikk etter matchen.

- Det var en vanskelig ball som plutselig duppet ned, jeg kunne sikkert gjort det bedre, men det var bare en av de dagene, sa han til BBC Sport og la til at det var en stor opplevelse for laget og fansen.

Nervøs åpning
Lagene åpnet i typisk nervøs stil og spillet gikk frem og tilbake de første ti minuttene.

Cardiffs Paul Terry fikk kampens første store sjanse etter 12 minutter. Et gjennomspill sendte spissen alene mot David James, men England-veteranen var tidlig ute og avverget.

Like etter svarte Portsmouth, med god hjelp fra litt klovneri av Cardiff-målvakt Peter Enckelman. Sistnevnte bokset et frispark i hodet på en Portsmouth-spiller og ga Kanu en god mulighet, som ble avverget av forsvaret.

I det 22. minutt gjorde Kanu alt riktig bortsett fra siste touchen som skulle sendt ballen i mål. Han mottok en nydelig pasning fra Sulley Muntari og vendte bort både forsvar og dro seg rundt keeper Enckelman. Med litt spiss vinkel og litt ubalanse presterte Kanu å trille avslutningen på utsiden av stolpen til det åpne målet.

Kanu ga Pompey den betryggende 1-0-ledelsen etter en ny boksebom av Enckelman. Et innlegg fra høyre og Enckelman stupte ut og bokset ballen rett i låret på Kanu, som klarte å få nok kraft i ballen til at den snek seg inn.

Kontrollerte andre
I andre omgang kontrollerte Portsmouth ledelsen og tempoet i kampen dalte noe. Kanu fikk en stor sjanse i starten, men et sleivete spark sendte ballen utenfor.

Ti minutter før slutt kom Cardiff til en farlig avslutning etter corner. Aaron Ramsey headet i bakken helt etter læreboken, men ballen spratt over mål.

Fem minutter før slutt tok Harry Redknapp målskårer Kanu av banen til misnøye fra fansen som gjerne ville hatt spissen på.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar