RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Portugal skremte ingen

Sist oppdatert:
Portugal manglet viljen og Angola evnen. Da ble møtet mellom den tidligere koloniherren og det afrikanske laget et langt gjesp.

ANGOLA - PORTUGAL 0-1: For kampen åpnet riktig så bra. Allerede etter elleve sekunder kunne Pedro Pauleta gitt Portugal ledelsen. Spissen ble spilt fri, men satte skuddet på feil side av stangen.

Men bare fire minutter fikk Paris Saint-Germain sjansen på nytt. Luis Figo gjorde et fantastisk forarbeid, dro seg til dødlinjen og slo ut til en ventende Pauleta. Denne gang gjorde spissen ingen feil.

- Må løfte oss
Etter den voldsomme åpningen forventet alle storløp mot Agolas mål og portugisisk kallasseier. Men bortsett fra en knallhard Ronaldo-heading i tverrliggeren ti minutter før sidebytte og et susende langskudd fra Maniche på overtid, ble det aldri veldig farlig foran klubbløse Joao Ricardo i Angola-målet.

Målscorer Pauleta er enig i at Portugal må prestere langt bedre skal det bli noe å juble for i Tyskland.

- Det var åpningskampen vår i VM, noe som alltid er vanskelig. Det viktigste er at det ble tre poeng mot et Angola-lag som spilte virkelig bra, sier spissen.

- Men vi må forbedre oss, det er helt klart.

Viktig med seier
Også lagkaptein Luis Figo er enig at Portgual har mer å gå på.

- Vi kunne nok spilt bedre, men er fornøyd med resultatet.Planen vår var å få tre poeng, og 1-0 er et like bra som 5-0. Dersom vi slår Iran i vår neste kamp, er de ute og vi videre, mener Inter-spilleren.

Også Figo deler ut høflig ut skryt til den afrikanske motstanderen.

- Angola kom på banen med en tøffere innstilling etter pause, og satte oss under press med det høye tepoet. Men vi hadde sjanser til å score mer, selv om det ble en spennende batalje helt til slutten.

Portugal kommer
For Angola var kampen den viktigste i landets historie. Ikke bare møtte en koloniherren gjennom 400 år - oppgjøret var også det afrikanske landets debut i VM-sammenheng. To minutter før sidebytte kunne Andre sikret seg evig heltestatus i hjemlandet. Vingens susende langskudd ble imidlertid slått til corner av Ricardo.

Nærmere kom ikke Angola. For selv om Portugal store deler av kampen spilte fantasiløst, uinspirert og kjedelig, var europeerne totalt overlegne. Og selv om fansen pep mot Portugal etter sidebytte, er det ingen grunn til å avskrive laget. Den tidlige scoringen gjorde at Portugal senket tempoet, og tok alt for lett på det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere