Portugal tok langt steg mot EM

Foto: Afp/Scanpix

Scoret fire mål mot Kypros, og har overtaket i Norges gruppe.

02.09.11 23:46

KYPROS - PORTUGAL 0-4:

Norges EM-kvalifiseringsgruppe er som kjent meget jevn. Etter fem kamper sto både Norge, Portugal og Danmark med ti poeng.

Drillos menn fikk med seg tre poeng etter en sen straffescoring av Mohammed Abdellaoue mot Island, og har med det 13 poeng.

Les saken: Carew og Moa reddet Norge

En snau time senere var kampen mellom Portugal og Kypros ferdig, og portugiserne vant overlegent 4-0 etter to mål av Cristiano Ronaldo, ett av Hugo Almeida, og ett av Danny.

Dermed har søreuropeerne overtaket i gruppe H. Ronaldo og co. har like mange poeng som Norge, men topper med målforskjellen 15-7. Drillos målforskjell teller 7-4.

Målforskjell kan bli avgjørende
Det er forventet at portugiserne vil vinne begge sine siste kamper mot henholdsvis Island og Danmark. Hvis Norge gjør det samme, og slår både danskene og Kypros, ender vi opp med like mange poeng som Portugal. Ettersom de innbyrdes oppgjørene har endt med 1-0 til hver av oss, blir målforskjellen avgjørende.

Sånn sett ser det ikke så lyst ut for Norge.

Men andreplassen kan bety EM, den også. Den beste av samtlige gruppetoere går direkte videre, og i den konkurransen ligger Norge godt an. Med 13 poeng etter seks kamper har vi overtaket på de øvrige toerne, med Kroatia i gruppe F som den største konkurrenten per dags dato.

Svenskene sliter i sin gruppe
Sverige og Erik Hamrén tapte overraskende 2-1 mot Ungarn fredag. Imre Szabics puttet for ungarerne like før pause, og Christian Wilhelmssons utligning hjalp lite. Gergely Rudolf avgjorde til 2-1 i det 90. minutt, og med tre poeng tok de igjen svenske, som så å si ute av kampen om førsteplassen i gruppe E. Nederland har 21 poeng etter sju kamper, mens Sverige kun har 15, og med det like mange som Ungarn.

Status for samtlige gruppetoere er som følger:

Gruppe A: Tyrkia har 13 poeng etter sju kamper
Gruppe B: Irland har 14 poeng etter sju kamper
Gruppe C: Slovenia har 11 poeng etter åtte kamper
Gruppe D: Bosnia-Hercegovina har 13 poeng etter sju kamper
Gruppe E: Sverige har 15 poeng etter sju kamper
Gruppe F: Kroatia har 16 poeng etter sju kamper
Gruppe G: Montenegro har 11 poeng etter seks kamper
Gruppe H: Norge har 13 poeng etter seks kamper

Les mer om Norges sjanser for å kvalifisere seg til EM her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: EM-kvalifisering

Mest lest på Sport

Annonsebilag