RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pottetett United mot rekord

Manchester United har ikke sluppet inn mål på lagets siste sju FA-cupkamper. Søndag skal Alan Shearer forsøke å skyte hull i Uniteds statistikk.

Søndag møtes Manchester United og Newcastle i FA-cupens semifinale på Millennium Stadium i Cardiff. Alax Fergusons menn tar med seg en fantastisk statistikk til kampen.

Manchester United har holdt nullen i de siste sju kampene i FA-cupen. Ikke siden Steed Malbranque ga Fulham ledelsen fra straffemerket i kvartfinalen 6. mars i fjor har United-målvaktene måtte hente ballen ut av nettet i cupsammenheng.

United snudde imidlertid kampen, og tok seg til semifinalen etter å ha slått Fulham 2-1. I semien vant Manchester-laget 1-0 over Arsenal, før Millwall ble feid av banen i finalen med 3-0.

Bradford er det eneste laget i historien som har holdt nullen i flere strake kamper i FA-cupen enn det United har nå. Fra februar 1911 til mars 1912 spilte Bradford tolv strake kamper uten baklengs. Men ikke noe lag har klart å gå gjennom alle kampene i en og samme sesong i verdens eldste fotballturnering uten å slippe inn mål, slik United kan være i ferd med å gjøre.

Det eneste laget som har holdt nullen i samtlige runder utenom finalen, er Everton. Blåtrøyene fra Merseyside gikk til finalen i 1966 uten baklengs, men havnet under 0-2 mot Sheffield Wednesday. Everton vant til slutt kampen 3-2.

Her er alle kampene Manchester United har spilt uten baklengs:
6. runde: Southampton - Manchester United 0-4
5. runde: Everton - Manchester United 0-2
4. runde: Manchester United - Middlesbrough 3-0
3. runde omkamp: Exeter City - Manchester United 0-2
3. runde: Manchester United - Exeter City 0-0
Finale 2004: Manchester United - Millwall 3-0
Semifinale 2004: Arsenal - Manchester United 0-1

Kilde: Infostrada

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere