*Nettavisen* Sport.

Prandelli: – Absurd at vi ikke fikk avkjølingspauser

KRITISK: Italias landslagssjef Cesare Prandelli kritiserer VM-arrangøren for å ikke ha lagt inn avkjølingspauser i kampen mellom England og Italia. Her tar Englands Daniel Sturridge ansvar for egen avkjøling. Foto: Matt Dunham (Ap)

Italias landslagssjef kritiserer VM-arrangøren.

15.06.14 11:50

Italias landslagssjef Cesare Prandelli var meget misfornøyd med at det ikke var avkjølingspauser i den hete VM-kampen mot England lørdag.

Under storoppgjøret i regnskogbyen Manaus var det 28 varmegrader og en luftfuktighet på 60 prosent. Været var dermed ikke så ille som fryktet, og planen om å ta et par «timeouts» i hver omgang utgikk.

Det skjønte Prandelli lite av, og han benyttet anledningen til å kritisere VM-arrangøren da han møtte pressen etter en slitsom 2-1-seier. Skulle Italia-sjefen fått det som han ville, måtte temperaturen lørdag ha vært 32 grader eller høyere.

– Det er helt absurd at vi ikke kan vurdere timeouts. Heldigvis grep dommeren (Björn Kuipers) inn nå og da, men det er absurd. Hvis vi ønsker underholdning, så må vi gjøre alt for at spillerne kan gi sine beste prestasjoner, sa Prandelli.

Både Italia og England ønsket å spille med høyt tempo lørdag, men begge lag virket slitne mot slutten. Flere engelske spillere slet med kramper.

Prandelli snakket allerede før nyttår om sine bekymringer for heten i Brasil. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag