RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Premier League-endringer rammer norske seere

Foto: Scanpix/afp
Kamptilbudet reduseres allerede kommende helg.

Er du parabolbruker og har sikret deg TV2 Premier League? Da vil ditt kamptilbud bli redusert.

Nye vilkår fra Premier League fører til at tilbudet av lørdagskamper, som går av stabelen klokken 16 blir redusert til én kamp for parabolkunder.

Reduserer tilbudet
Endringene trer i kraft 10. mars og 15 av de resterende kampene i Premier League blir berørt.

- Vi beklager at Premier Leagues nye senderegler kan medføre ulemper for seere som mottar kampene via sin parabolantenne. Det er viktig å presisere at lørdagskampene klokken fire fortsatt blir tilgjengelige for alle, sier kommunikasjonssjef i TV 2, Aleksander Valestrand i en pressemelding.

- Hovedkampen på TV 2 Barclays Premier League HD1 klokken fire vises på TV som før, mens kampene som går samtidig på våre ekstrakanaler er kostnadsfritt tilgjengelige for parabolkunder via en egen web-tv-løsning som TV 2 har driftsansvaret for, sier han videre.

Grunnen til at Premier League krever endringer, er en EU-dom som slår fast at privatpersoner og puber i England kan benytte satellittkort fra andre europeiske land for å hente ned Premier League-sendinger.

Web-tv-løsning
For dem som tar inn TV 2 Barclays Premier League HD-kanalene via sin parabolantenne, betyr dette at hovedkampen på TV 2 Barclays Premier League HD1 fortsatt blir tilgjengelig. Kampene som går samtidig på TV 2 Barclays Premier League HD2 og HD3 blir gjort tilgjengelig på web for parabolkunder.

Kamper med avspark til andre tider enn klokken 16.00 på lørdager, samt de kampene som spilles andre dager, blir sendt på TV 2 Barclays Premier League HD-kanalene som normalt.

Abonnenter som tar inn kanalen gjennom kabel-TV, TV 2 Sumo eller på andre plattformer, berøres ikke. Distributørene som har TV 2 Barclays Premier League HD i sitt paraboltilbud er Canal Digital og Viasat, og det er deres kunder som nå får tilgang til den nyopprettede web-tv-løsningen.

Har du parabol og berøres av endringene, kan du følge anvisninger på Viasat og Canal Digital sine nettsider for å få tilgang til web-tv-løsningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere