RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Premier League-manager fikk sparken

Sist oppdatert:
24 poeng på 29 kamper var ikke godt nok.

Hull City står med begge beina tungt plantet i nedrykksstriden etter 1-2-tapet for Arsenal i helga. Faktisk er hele klubbeksistensen i fare, dersom laget fra industribyen skulle rykke ned fra det gode liv i Premier League.

Et nedrykk bringer i hvert fall kraftige kutt i Premier League-klubbens bugnende lønnsbudsjett.

Kanskje tok klubbledelsen det første skrittet mot den nye økonomiske hverdagen mandag. Da ble manager Phil Brown fjernet som en følge av manglende resultater denne sesongen.

- Hull City AFC bekrefter at Phil Brown har blitt fratrådt stillingen som manager i klubben med umiddelbar virkning. Brian Horton og Steve Parkin overtar ansvaret for førstelaget inntil videre, står det i en uttalelse på klubben hjemmeside.

Det har gått rykter om et managerskifte i klubben helt siden Paul Duffen overlot jobben som styreleder til Adam Pearson i november. Etter fire strake tap i ligaen, var 50-åringen ferdig i managerposten.

Under Browns ledelse har klubben bare vunnet fem kamper denne sesongen. Kun Portsmouth ligger i øyeblikket under dem på tabellen.

- Jeg er selvsagt veldig skuffet over klubbens avgjørelsen, og for at jeg ikke får muligheten til å sikre Hull City Premier League-plassen for tredje år på rad, sier Brown i en pressemelding via den britiske managerforeningen.

- På samme måte som jeg er veldig lei meg over å forlate Hull, er jeg stolt over mine meritter som manager der. Jeg er spesielt stolt over å ha ført laget til den øverste divisjonen for første gang på 104 år, legger han til.

Hull City møter nettopp Portsmouth i en ekstremt viktig affære førstkommende lørdag. Da får klubben en mulighet til å klare noe de ikke har maktet på 15 forsøk denne sesongen: Vinne på bortebane.

PS! Portsmouth er i aksjon også mandag kveld, da de møter Liverpool på Anfield.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere