RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PA Photos/Scanpix

Premier League på tippekupongen

Sist oppdatert:
Klarer vi 12 rette på første runde i England? Da må Arsenal slå Sunderland. Sjekk dagens tippetips.

Sportspills meny lørdag
Premier League: Preview 2012-13
Engelsk fotball: Slik ser du kampene
Engelsk fotball: Følg kampene LIVE
Championship: Preview 2012-13
Oddstips 1: Pangstart for QPR
Oddstips 2: Haugesund til semifinale
Tippetips: Arsenal starter med seier
V75 Sørlandet: Fornyet tillit i V75!

Lørdagskupongen markerer for alvor starten på 2012-13-sesongen i engelsk fotball. Vi skal tippe syv oppgjør fra Premier League, tre oppgjør fra Championship og to kvartfinaler i den norske cupen.

Når vi går gjennom hva som er nytt i spillerstallene, prøver vi å gjøre det så kort som mulig her i tippetipset, men oppfordrer alle som ikke har gjort det allerede, til å lese vår gjennomgang av Premier League og forhåndsomtale av Championship. Der står alle spillere med fulle navn og man lese hvor de kommer fra eller hvor de har reist, og hvilken funksjon de er tiltenkt i laget.

Bonuspotten er oppe i 3.000.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Haugesund - Hødd
NM i fotball, kvartfinale. Haugesund har slått ut Odd, Egersund, Staal og Avaldsnes på veien hit. De har innledet sesongen meget godt, men fra juli og til nå har de ikke imponert i like stor grad. 1-1-4 på de seks siste i Tippeligaen har tatt klubben ned til en 7. plass på tabellen. Men det skal sies at Haugesund var gode i sin forrige hjemmekamp, som de vant 4-2 mot Vålerenga, og de klarte å redusere til 2-3 i Bergen forrige helg, etter en dårlig start mot Brann.

Søderlund (a) er tilbake fra innsats på landslaget. Lite skader ellers, men vi setter spørsmålstegn ved Geir Ludvig Fevang, Våge Nilsen og Andreassen, som har vært ute den siste tiden med skader.

Hødd har slått ut Tornado Måløy, Arna-Bjørnar, Sarpsborg 08 og Asker på veien hit. De sliter med å komme seg opp på trygg plass i Adeccoligaen, og de tapte 1-2 på Gjemselund forrige helg. Bare 0-2-6 på åtte bortekamper i Adeccoligaen. Heller svak form og det har vært en del skader i laget den siste tiden, og det har ikke Hødd tålt spesielt godt.

Brandal har slitt med sykdom, Sandal med en skade, men begge blir antagelig klare. Victor Grodås er også klar for spill. Andreas Rekdal er hentet tilbake fra Larsnes/Gursken.

Bortekamp i Haugesund var ikke den gunstigste trekningen Hødd kunne fått, for selv hjemme på Høddvoll ville de antagelig hatt store problemer med Haugesund. Slik lagene står mot hverandre nå, ser vi ingen annen utgang enn H i kamp 1.

2. Molde - Sandefjord
NM i fotball, kvartfinale. Molde slo ut Rosenborg med 4-3 i forrige runde, etter å ha eliminert HamKam 3-2, Verdal 2-0 og Sunndal 4-0. Ellers har det vært travle dager for Solskjærs lag den siste måneden, men blir det ikke flere kamper i Champions League, etter at man hadde uflaks og røk ut mot Basel. Nå venter Heerenveen i Europa League play-off. I Tippeligaen har Molde 3-1-1 på sine fem siste, og sist helg ble de det første laget til å vinne i Ålesund, akkurat som i fjor. Formen er god.

Even Hovland (f) er ute med en kneskade. Joshua Gatt er også ute.

Sandefjord har hatt en del fravær den siste tiden, men sist fredag stilte de sterkt hjemme mot Mjøndalen foran fullsatte tribuner. Som vi tipset om var det nettopp da de ikke vant, etter fem strake seire med redusert mannskap. Formen må likevel sies å være god, og med 9-4-4 er Sandefjord nummer 3 i Adeccoligaen. Meget sterke også på bortebane. I cupen har de på imponerende vis slått ut Runar, Pors, Vålerenga og Aalesund.

Kenneth Dokken (m) var tilbake mot Mjøndalen sist. Usikkert om Victor Demba Bindia (f) rekker denne, han har vært ute med en skade et par ukers tid.

Dette blir Goliat mot David, og bortelaget er kanskje ikke så sjanseløse som det kan virke som. Molde var svake i 2. omgang mot HamKam tidligere i cupen, og de skal passe seg for å senke skuldrene i dag. Likevel tror vi dette ender med hjemmeseier til slutt, kvalitetsforskjellen er der, og det bør gi seg utslag utover i kampen. Dessuten har det sterkeste laget fått hjemmebanefordelen i tillegg. H i kamp 2.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

3. Newcastle - Tottenham
Premier League. Newcastle skal forsvare den sterke 5. plassen fra forrige sesong. Manager Pardew gjorde flere gode signeringer i 2011, og fikk tilnavnet Pardeux etter at han hentet flere gode spillere fra Frankrike. Newcastle ser meget sterke ut, med Cisse Ba og Ameobi-brødrene på topp, Cabaye, Ben Arfa og Gutierrez på midtbanen, samt flere spillere som kan slå til hvis de får sjansen. Siste mann inn er Anita (a) fra Ajax. Forsvarsrekka er intakt, ikke det aller sterkeste forsvaret i ligaen muligens, men aller bakerst finner vi dyktige Tim Krul (k).

Pardew sier han er fornøyd med spiller-fangsten i dette overgangsvinduet, Anita, Amalfitano, Bigirimana og Good, og at han ikke har mistet noen spillere han er avhengig av heller. "Prikken over i-en ville vært om vi fikk inn enda en spiller", sier manageren, og tenker da muligens på en forsvarsspiller, siden Newcastle har vært ute etter Lilles Debuchy (f). Til dagens kamp er Cisse (a), Ba (a), Cabaye (m) og Ben Arfa (m) alle usikre, Coloccini (f) ser ut til å bli klar. Taylor (f) og Marveaux (m) er tilbake etter lange skadefravær.

Tottenham endte som nummer 4 forrige sesong, og det holdt ikke til Champions League-spill, men en plass i Europa League-gruppespillet. Dermed blir det mange kamper denne sesongen også, men Tottenham var flinke til å rokkere på laget i EL forrige sesong. Nå er det André Villas-Boas som er manager denne sesongen, og troppen er vel ikke blitt styrket i så veldig stor grad. Luka Modric (m) er sistemann ut hos Spurs, de har også tatt farvel med eller lånt ut Pienaar, Corluka, Krancjar, Nelsen, Alnwick, Saha, Khumalo, Luongo og King. Inn i laget kommer Vertonghen og Sigurdsson. Tottenham har en sterk første-ellever, men kommer det skader kan det bli litt tynt, spesielt offensivt, med Defoe som eneste rendyrkede spiss per i dag. Det jobbes imidlertid med å hente inn måltyven Adebayor, og faktisk også Meireles som erstatter for Modric, leser vi.

Parker og Gomes er ute, Vertonghen og Sigurdsson håper på sine debuter.

Vi er litt usikre på hva Tottenham kan få til i premieren, og vi tviler på at de vinner i Newcastle. Hjemmelaget er sterke offensivt og har en samspilt gjeng. Skulle alle de usikre måtte stå over, kan det imidlertid bli jevnt. HU i kamp 3.

4. Arsenal - Sunderland
Premier League. Arsenal klarte 3. plass i fjor og kvalifiserte seg til Champions League. De har et sterkt lag denne sesongen også, men manager Wenger måtte gi slipp på toppscorer Robin van Persie, som nå skal spille for Manchester United. De andre som har reist eller blitt lånt ut er ikke like viktige, Bartley, Hoyte, Almunia, Joel Campbell, Denilson og Miyaichi. Tre meget spennende spillere er hentet inn: Cazorla, Giroud og Podolski. Arsenal har et godt lag også uten Van Persie.

Wilshere (m), Sagna (f), Oxlade-Chamberlain (m) og Koscielny (f) er ute, Walcott (m) er usikker. Cazorla spilte landskamp nylig, men kan bli å se likevel, mens det er ventet at Podolski går rett inn på topp som arvtager etter van Persie.

Sunderland ble nummer 13 forrige sesong og var tidvis gode, men hadde også lange perioder med svak poengfangst. Det var imidlertid det eneste laget som tok med seg poeng fra Etihad Stadium, da de spilte 3-3 mot ligamester Manchester City. En del spillere har reist, mens Cuellar er hentet inn fra Aston Villa. Ellers har Sunderland et brukbart keeper-par med Mignolet og Westwood, samme solide forsvarsfirer som i fjor, et par solide karer på midtbanen i Vaughan, Larsson og Colback. Noe mer rufsete på topp der man har Sessegnon, og Wickham, Campbell og Ji Dong-Won som fortsatt venter på å slå skikkelig til Premier League.

Sessegnon (a) er høyst usikker og vi kan få se nykommer Louis Saha fra start. Wes Brown, Phil Bardsley og David Vaughan er ute med skader.

Her tror vi på scoringer fra Podolski og hjemmeseier. Arsenal taper sjelden mange hjemmekamper i løpet av en sesong, og vi kan ikke se at Sunderland skal ha spesielt gode sjanser her. H i kamp 4.

Se kampen live på TV 2 Sumo!

5. West Bromwich - Liverpool
Premier League. West Bromwich endte på en grei 10. plass forrige sesong. Etter at manager Roy Hodgson forlot klubben er det Steve Clarke som leder laget. Andre nye ansikter er Lukaku fra Chelsea, Ben Foster (k) er tilbake fra Birmingham, Yacob (m) fra argentinsk fotball og El Ghanassey (m/a). Spillere som har forlatt laget er Andrews, Mattock, Shorey, Fulop, Tchoyi, Scharner, Edge, Elford-Aliyu og Downing. Manager Clarke går for å være defensivt anlagt, og han disponerer en midtbane og forsvar som har potensiale til å gjøre kamper svært sjansefattige. Hvis Odemwingie og de andre på topp samtidig klarer å score et par mål, kan WBA blir en vrien motstander.

Manager Clarke er neppe begeistret for skadene spillerne hans pådro seg i de meningsløse landskampene tidligere i uka. Det ser ut som Morrison og Olsson (f) kan miste premieren. Rosenberg blir neppe klar og Dorrans (m) har gyldig fravær. Long (a) er klar for spill.

Det knyttes som vanlig store forventninger til Liverpool, og den nye manageren Brendan Rodgers. Andre nye ansikter er Fabio Borini fra Roma, Joe Allen fra Swansea og Oussama Assaidi fra Heerenveen. Bellamy, Aquilani, Kuyt, Aurelio, Amoo, Darby og Maxi har reist. Liverpool er sterke bakover på banen, mend Reina i mål, Johnson, Enrique, Skrtel og Agger representerer rutine og trygghet i forsvaret. Coates, Kelly, Flanagan og Robinson er mulige erstattere, skulle noen bli skadet. Lucas, Gerrard og nykommer Allen vil være sentrale på midtbanen. Carroll og Suarez er de største navnene på topp, men nykommer Borini, Joe Cole, Sterling og kantene Downing og Henderson må også bidra dersom Liverpool skal hevde seg i toppen.

Liverpool stiller skadefritt i premieren, Cole er blitt bra etter en smell mot FC Gomel i Europa League. Det er ventet at Allen og Borini får sine første Premier League-minutter for de røde.

Liverpool skuffet ved en del anledninger forrige sesong, det ble mye skudd i stolper og tverrligger, og uavgjort mot lag de burde ha slått. Vi tror på Liverpool i dag, men tar høyde for at to poeng muligens glipper mot et defensivt hjemmelag. UB i kamp 5.

6. Fulham - Norwich
Premier League. Mohamed Al-Fayeds Fulham holder det gående, og forrige seongs 9. plass reflekterer omtrent hva denne klubben er i stand til. Ingen nedrykkskandidat, men hakket for svake til å kjempe helt i toppen. Denne sesongen slipper de hvertfall å bruke krefter i Europa League, der de har spilt veldig mange kamper de to foregående sesongene. Rodallega fra Wigan er et spennende tilskudd i Martin Jols lag. Petric, Williams og Riether er andre nykommere. Ut går Etuhu, Gecov, A. Johnson, Murphy, Pogrebnyak, Bjørn Helge Riise og Sa. Ellers er mye rutine beholdt, Schwarzer i mål, Aaron Hughes, Kelly, Hangeland og Riise i forsvaret får selskap av Riether fra Köln, solid midtbane der offensive Dembele (m/a) er en stjerne. Ruiz, og nykommerne Petric og Rodallega er alternativer på topp.

Det siste vi leser er at manager Martin Jol og klubben stenger Dempsey (a) ute fra troppen og bøtelegger ham, siden spilleren angivelig har nektet å spille dagens kamp mot Norwich. Dempsey, som scoret 23 mål forrige sesong, kan være på vei til Liverpool.

Norwich var den av opprykkerne forrige sesong som fikk mest ut av minst, og nå er spørsmålet om de kan toppe 12. plassen sist. Nye spillere er blant annet Turner, Butterfield, Snodgrass , Whittaker og Jacob, og nå er Javier Garrido (f) kommet på lån fra Lazio. Ut av laget går Crofts, Drury, Wilbraham, Whitbread, Dawkin og Ayala. Ikke store svekkelser i våre øyne. Uten å gå gjennom hele laget nevner vi Ruddy i mål, Martin i forsvaret, Johnson, Hoolahan, Pilkington og Bennett på midtbanen, Steve Morison, James Vaughan og Grant Holt på topp. Disse må levere denne sesongen også, skal det bli en plass rundt eller over midten. Ny manager er Chris Hughton, han var tidligere i Birmingham, og Newcastle før det.

Hos bortelaget ser vi at viktige Hoolahan og Pilkington har slitt med småskader, men trolig blir klare. Fox (m) og Ward (f) er ute. Av de nye kan vi få se Snodgrass og Turner, men ikke Whittaker og Butterfield og heller ikke Garrido, som trolig ikke får papirene i orden tidsnok.

Vi tror Fulham har gode muligheter til å starte sesongen med en hjemmeseier. De har mye spennende på gang tropp-messig, og nok rutine til å levere en samspilt og god prestasjon. H i kamp 6.

7. West Ham - Aston Villa
Premier League. West Ham tok opprykket fra Championship via play-off. Tilbake i det gode selskap og med ringreven Sam Allardyce til rors, blir målet først og fremst å etablere seg som Premier League-klubb igjen. Det var mye skader i laget forrige sesong, og det holdt på å koste dem opprykket. Nå er mye nytt hentet inn, vi nevner Diarra, James Collins, Maiga, Henderson, McCartney, Jaaskelainen, Diame og Spiegel. Ut av laget går Green, Faubert, Nouble, Sears, Faye, Carew, Diop og Morrison. Det er kanskje angrepet som ser aller sterkest ut hos West Ham før sesongen begynner. Ricardo Vaz Tez og Carlton Cole er gode nok til å score mye i Premier League, og nykommer Maiga var ekstremt målfarlig de to sesongene han var i Sochaux.

Jack Collison mister kampen, men James Collins er klar for spill, melder Teamtalk. Allardyce har sagt at nykommerne Alou Diarra og Modibo Maiga ikke starter kampen.

Aston Villa slet i fjor. De rykket ikke ned, men spilte fra seg poeng etter poeng med en kjedelig og lite risikovillig spillestil. Med ny manager Paul Lambert på plass, er denne triste fotball forhåpentligvis historie og man kan nesten ikke unngå å forbedre forrige sesongs 16. plass. Vlaar, Lowton, El Ahmadi og Holman erhentet inn, Cuellar, Heskey og James Collins har reist. I mål står solide Shay Given, forsvaret består av Dunne og Warnock ganske sikkert, mens Hutton, Lowton og Vlaar blir kortene som får kabalen til å gå opp. Petrov, Herd og N'Zogbia hadde flest kamper på midtbanen sist, i tillegg har man El Ahmadi, Bannan, Ireland og Holman. Petrov har tragisk nok slitt med kreft og hva han får utrettet i år er usikkert. På topp kreves det mål av Bent og Agbonlahor.

Nykommer Holman (m) har blitt bra av en kneskade, men manager Lambert må debutere uten Agbonlahor (a), Dunne (f) og Albrighton (m).

Vi synes hjemmelaget ser best rustet ut akkurat i dag, med mye offensiv styrke og taktikeren Allardyce på sidelinjen. Villa uten Dunne og Agbonlahor ser på papiret ikke ut som noe sterkt bortelag. H i kamp 7.

8. Reading - Stoke
Premier League. Reading vant til slutt et jevnt race i forrige sesongs Championship, etter en meget sterk vårsesong. Brian McDermott har vært manager siden 2009, og den mest spennende nysigneringen må være Pavel Progebnijak (a) fra Fulham. Andre nye er Gunter, Mariappa, Sweeney, Guthrie, McCleary og Shorey. Ut av laget går Antonio, Howard, Cywka, Griffin, Jack Mills og Joseph Mills.

Karacan (m) ser ut til å bli bra etter en skade. Kebe er skadet og Roberts er suspendert.

Stoke var ganske svake på bortebane forrige sesong og scoret lite mål på reise. De endte på en 14. plass. Cameron, Ness og Kightly er nye navn i troppen, og man lukter på spillere som Dinamo Kievs Popov (f) og den falmende stjernen Michael Owen (a), ifølge Teamtalk. Rutinerte Tony Pulis leder laget denne sesongen også. Han har gitt slipp på Woodgate A. Davies, Diao, Fuller, Moult, Soares og D. Collins. Det gir oss et foreløpig lag der Begovic og danske Sørensen veklser på å stå i mål, et forsvar med Shawcross, Huth, Wilson og Wilkinson som sannsynlige førstevalg og Upson i reserve. På midtbanen var Etherington, Whitehad og Whelan de mest brukte sist, Ness kan være et alterantiv, og Palacios og Pennant når de blir skadefrie. Fyrtårnet Crouch, Jerome og Walters på topp.

Huth (f) ser ut til å bli klar, men har vært ute med sykdom en stund og det er ikke sikkert han starter kampen. Pennant (m) er usikker. Cameron har ikke fått ordnet med visum og står over.

Reading skal ha brukbare sjanser til å starte come backet i Premier League med seier. Da må de bryte ned Stokes fysiske og defensive spillestil, og sørge for at Crouch aldri får stå alene foran mål og pirke inn dødballer. Stoke er vel fornøyd om de klarer 0-0 eller 1-1 her. HU i kamp 8.

9. Queens Park Rangers - Swansea
Premier League. QPR reddet plassen forrige sesong etter at Mark Hughes kom inn som manager. Dette var QPRs første sesong i Premier League etter noen år i Championship, og mange trodde de skulle klare seg best av opprykkerne, siden de hadde bredest stall og størst budsjetter. De gjorde det svakest, men nå ser laget styrket ut: Hoilett, Park Ji-sung, Diakite, Green, Nelsen, A. Johnson og Fabio er hentet inn i laget, alle har bra med erfaring i europeisk toppfotball. Chelseas Bosingwa er også ankommet. Ut går Helguson, Kenny, Ramage, Gabbidon, Shittu, Hall, Borrowdale, Cock, Vine, Agyemang og Buzsaky.

Robert Green går antagelig rett inn som førstekeeper, Fabio og Nelsen styrker forsvaret markant, der Hill, Luke Young, Anton Ferdinand, Onuoha og Traore er igjen fra et forsvar der mange endringer ble gjort forrige sesong. Diakite, Park, Derry, Taraabt, Smith, S. Wright-Phillips og Dyer er en spennende og variert midtbane, men man vil nok savne hissigproppen Barton, som kriget mye for laget i fjor. Cisse, Hiolett, Johnson, Zamora og DJ Campbell er alternativene på topp.

Barton (m) fikk 12 kampers suspensjon for oppførselen i fjorårets siste kamp, den mildt sagt spennende kampen Manchester City måtte vinne for å ta gull og QPR muligens måtte vinne for å berge plassen. Dermed ser vi ikke ham før nærmere jul, om han i det hele tatt kommer tilbake. Faurlin og Traore er ikke i kamp-form og står over, Zamora og Diakite er usikre med mindre skader.

Swansea ledes av dansken Michael Laudrup denne sesongen. Laudrup har nå hentet inn fem spillere: Bartley (f), Michu, Chico Flores, de Guzman og Schechter. Det kan likevel bli tøft å toppe fjorårets sterke 11. plass. Boddie, C. Thomas, Walsh, Donnelly og Moreira har reist, og nå på det siste har Joe Allen blitt solgt til Liverpool. Swansea kan stille med Vorm i mål, han gjorde en sterk sesong sist, Ashley Williams, Neil Taylor, Angel Rangel og Steven Caulker i forsvar, og de har nå Alan Tate tilbake fra skade i tillegg til nykommer Chico Flores. På midtbanen kan vi få se Scott Sinclair, som var sentral sist, sammen med Britton, Dyer, Routledge, Monk og nykommerne Michu og De Guzman. Danny Graham, Leroy Lita og Luke Moore på topp, forhåpentligvis gir talentet Rory Donnelly fra Cliftonville dem konkurranse om plassene.

Det er usikkert om Scott Sinclair får spilletid, ettersom han ikke vil signere ny kontrakt. Laudrup sier han ønsker Sinclair på banen, men bare hvis han er er mentalt klar for oppgaven. Monk (f) er eneste mann ute, og alle de nye er kalre for sine debuter.

Begge lag er tradisjonelt klart best på hjemmebane, og vi tror på hjemmeseier i dag igjen. Ingen borteseire på de ti siste innbyrdes, og QPR har vunnet 3-0 og 4-0 i de to siste tilsvarende. H i kamp 9.

10. Burnley - Bolton
Championship. Burnley vant 3-1 mot Port Vale i Ligacupen på tirsdag. Forrige sesong var de en outsider til å klare play-off, men det holdt ikke for Eddie Howes mannskap. Om laget er spesielt styrket nå, er vi usikre på. Jason Shackell er kommet fra Derby og styrker forsvaret, han er også ny kaptein på laget. Toppscorer Jay Rodriguez er solgt til Southampton og man er avhengige av Charlie Austin og nykommer Sam Vokes på topp.

Chris McCann (a) er usikker etter overtråkk i cupen. Marvin Bartley (m) og Keith Treacy (m) er ute. Martin Paterson og Sam Vokes er tilbake fra landslagsspill uten skrammer og konkurrerer om en plass på topp ved siden av Charlie Austin. Nykommerne Brian Stock, Jason Shackell og Joseph Mills er klare for innsats.

Bolton måtte ta den sure veien ned etter svak innsats i Premier League sist. Men laget er ikke svekket i nevneverdig grad, og dermed er man blant favorittene til å rykke opp igjen. Riktignok har Gretar Steinsson, Nigel Reo-Coker og Jussi Jaaskelainen forlatt klubben. Lee Chung-Yong og Tyrone Mears er endelig skadefrie og kan bli viktig. Fabrice Muamba, som satte en real støkk i mange fotballspillere da han segnet om med hjerteproblemer i en cupkamp mot Tottenham forrige sesong, har lagt opp som spiller.

David N'Gog (a) sliter med ryggen og er usikker. Nykommer fra Arsenal, Benik Afobe, er klar for innsats, det er også Marvin Sordell, etter tjeneste for Storbritannias lag i OL. Holden (m) er fortsatt ute, men det er gammlet nytt. Adam Bogdan er klar for innsats i mål etter landskamp for Ungarn, men får konkurranse av nykommer Andy Lonergan. Matt Mills (f) og Keith Andrews (m) er klare for sine debuter.

Her klarer vi ikke konkludere. HUB i kamp 10.

11. Ipswich - Blackburn
Championship. Ipswich slo til med 3-1 mot Bristol Rovers i Ligacupen, en fin start på sesongen for laget som ble en middelhavsfarer forrige sesong. Det kan de fort bli igjen, de har en spennende offensiv med Chopra, Emmanuel-Thomas og Scotland, men generelt er laget noe tynt besatt bakover på banen. Massimo Luongo (m) er lånt inn fra Tottenham. Luke Chambers har kommet fra Nottingham Forest og målvakt Scott Loach har kommet fra Watford. Ibrahim Sonko (f) har reist til tyrkisk fotball.

Andy Drury (m) returnerer fra skade. Damien Delaney, Josh Carson og Ronan Murray er tilbake fra landslagsoppdrag. Nykommer Elliott Hewitt (f) er eneste fravær.

Blackburn vant Premier League i 1994-95, men har siden slitt med å komme opp på samme nivå. Etter 11 år i Premier League var det slutt sist, mye takket være eierne fra Venkys og den dårlig likte manageren Keane. Denne sesongen ser Blackburn ikke så svekket ut som man kunne frykte. Danny Murphy, Leon Best, Dickson Etuhu, Nuno Gomes (nå 36 år), Edinho Junior og Paulo Jorge er nye spillere i klubben. Toppscorer i nedrykkssesongen, Yakubu, har dratt til Kina, og nest-toppscorer Junior Hoilett er solgt til QPR.

Danny Murphy er klar for å ta ansvar på midten etter overgangen fra Fulham, han har blitt kvitt en liten skade. Dickson Etuhu (m) er klar for debut, mens Nuno Gomes og Colin Kazim-Richards antagelig danner nytt spisspar. Martin Olsson (f), reservekeeper Matt Bunn, Ruben Rochina og Steven Nzonzi spiller ikke i dag.

Vi har gått fra å tenke at dette er helt åpent, til at hjemmelaget må få til noe her. Det er ligastart og mye nytt, og lagene spilte i hver sin divisjon sist, men faktum er at Blackburn ofte spiller risikabelt i forsvar og har mye nytt som skal tilpasses. Vi tror det holder med HU i kamp 11.

12. Derby - Sheffield Wednesday
Championship. Derby scoret fem mål hjemme mot Scunthorpe i ligacupen tirsdag, men det hjalp lite når de slapp inn fem selv og tapte straffesparkkonkurransen. Snipp, snapp, snute og så kan man fokusere på viktigere oppgaver. Derby gjorde det middels forrige sesong og kan fort bli et lag som havner rundt midten igjen. Stallen ser noe tynn ut, og en av lagets beste, Steve Davies, ønsker seg bort. Jason Shackell (f) er solgt til Burnley.

Manager Nigel Clough har signert O'Connor (f) fra Doncaster, men han sliter med en skade og er usikker. Hendrick (m) kan bli klar etter skade. Ward (a) er tilbake etter landslagsfotball for Nord-Irland. Bryson (m) og Roberts (f) blir også klare.

Sheffield Wednesday har rustet opp laget etter opprykket, og er nok meget litne lystne på en ny tur ned i League One. De fikk en fin gjennomkjøring tirsdag med 4-2 over Oldham i ligacupen. Dave Jones har hatt suksess etter at han tok over laget i mars og sørget for opprykk.

Madine (a) og Maguire (a) har kommet seg etter smeller i ligacupen. Lines (m) er ute. Nykommerne Chris Kirkland, Kieran Lee, Joe Mattock, Anthony Gardner, Diogo Amado og Nejc Pecnik er klare for sine debuter.

Folkerekka viser 46-27-27, så i øyeblikket mener summen av norske tippere at borteseier i Derby er kupongens åttende mest sannsynlige borteseier. Vi tror den er mer sannsynlig enn som så. Derbys forsvar var lekk i cupen og selv om de skjerper seg her, møter de et bedre lag som i tillegg er topp motivert etter opprykket. UB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 18.08.2012 15:55
1. Haugesund - Hødd H
2. Molde - Sandefjord H
3. Newcastle - Tottenham H U
4. Arsenal - Sunderland H
5. West Bromwich - Liverpool U B
6. Fulham - Norwich H
7. West Ham - Aston Villa H
8. Reading - Stoke H U
9. Queens Park Ran - Swansea H
10. Burnley - Bolton H U B
11. Ipswich - Blackburn H U
12. Derby - Sheffield Wedne U B

-

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 18.08.2012 15:55
1. Haugesund - Hødd H
2. Molde - Sandefjord H
3. Newcastle - Tottenham H U B
4. Arsenal - Sunderland H
5. West Bromwich - Liverpool U B
6. Fulham - Norwich H
7. West Ham - Aston Villa H U
8. Reading - Stoke H U
9. Queens Park Ran - Swansea H
10. Burnley - Bolton H U B
11. Ipswich - Blackburn H U
12. Derby - Sheffield Wedne H U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere