*Nettavisen* Sport.

Premier League-sjef sa opp jobben

Foto: Clive Gee

Klubbformann Nicola Cortese sa onsdag opp jobben i Southampton.

15.01.14 21:25

Det kan bety at også manager Mauricio Pochettino vil forlate klubben.

Cortese får mye av æren for at Southampton har tatt steget fra nivå tre i engelsk fotball til Premier League. Onsdag leverte han inn en skriftlig oppsigelse, som klubben senere bekreftet at ble godtatt. Dermed trer eier Katharina Liebherr inn i 45-åringens stilling.

Siden 2009 har Cortese vært arbeidende formann. Grunnen til at italieneren ville trekke seg, er det dårlige forholdet til Liebherr-fondet, som kontrollerer klubben.

Han skal være ønsket av den italienske storklubben Milan, som har slitt voldsomt denne sesongen.

Redusert odds
Corteses exit kan også gjøre at manager Pochettino, som erstattet Nigel Adkins midtveis i forrige sesong, også forsvinner.

41-åringen antydet i mai at han ville forsvinne dersom Cortese skulle slutte i klubben. Spillselskapet William Hill har kuttet oddsen fra 14/1 til 7/4 på at Pochettino er neste manager som skiller lag med en klubb.

– Oddsen antyder at Mauro Pochettino kan forlate sin post umiddelbart, sier William Hill-talsmann Rupert Adams.

Fikk kjeft
Cortese overtalte den tyske industrimagnaten Markus Liebherr til å kjøpe økonomisk kriserammede Southampton i 2009. Da var klubben satt under administrasjon. Liebherr døde i august 2010. Siden har etterkommerne hatt kontrollen over klubben.

Det vanket kjeft da Cortese gikk inn for å bytte ut Adkins med Pochettino forrige sesong, men i takt med stadig bedre resultater har kritikken stilnet.

Også på overgangsmarkedet får Cortese mye ros. Spillere som Rickie Lambert, Jay Rodriguez, Victor Wanyama og Dani Osvaldo er blant de mest spennende spillerne som er ankommet klubben fra sørkysten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.