RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Premier League solgt for 59 milliarder kroner

DYRE RETTIGHTER: Premier League er solgt for store penger.
DYRE RETTIGHTER: Premier League er solgt for store penger. Foto: Nick Potts (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Og nå får vi Premier League-kamper på fredag.

Tirsdag ble rettighetene for Premier League i perioden 2017 til 2019 solgt. De gikk til Sky Sports og BT Sport, som også nå har rettighetene.

De to kanalene betaler totalt 5,1 milliarder pund for rettighetene. I norske kroner blir dette rundt 59 milliarder kroner etter dagens kurs.

Opp 70 prosent
Det er Sky Sports som har kjøpt brorparten av rettighetene og kanalen skal sende 126 kamper live per sesong fra den populære ligaen i perioden 2017 til 2019.

BT Sports skal vise de øvrige 42 kampene per sesong.

Til sammenligning kostet rettighetene til Premier League rundt 663.000 pund per kamp da ligaen ble startet i 1992. I 2001 var dette tallet oppe i 3,6 millioner pund per kamp, mens det i 2013 var 6,53 millioner per kamp.

Med den nye avtalen er hver kamp verdt rundt 10,19 millioner pund.

Prisen for rettighetene i 2017 til 2019 har økt med hele 70 prosent fra hva de to samme kanalene betalte for rettigheten i perioden 2013 til 2016.

En slik avtale betyr at klubbene i ligaen vil få mer penger å rutte med. Det snakkes også om at prispengene i Premier League vil bli økt.

Fredagskamp
Dermed kan både klubbeiere og agenter gni seg hendene.

- Denne avtalen gjør at klubbene fortsatt kan investere og drive på en økonomisk sunn måte. Dette gir oss muligheten til å planlegge hvordan Premier League skal kunne støtte resten av fotballpyramiden fra grasrotnivå og oppover, sier Premier Leagues styreformann Richard Scudamore.

- Avtalen gir oss også mulighet til å finne en balanse mellom de som ser kamper ute på stadion og de som vil se de på TV. Det er en prioritet å sørge for at arenaene er fulle, sier den mektige toppsjefen videre,

Som en del av den nye avtalen vil kanalene fortsette å sende kamper på lørdag, søndag og mandag. Nytt fra og med 2017 er imidlertid det at det også vil bli sendt Premier League-kamper på fredags kveld, ifølge britiske medier.

Sky Sports skriver på sin nettside at avtalen vil sikre enda flere livekamper på TV enn tidligere. Alle klubber skal vises live minst fire ganger per sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere