RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Premier League-stjerne har fått kreft

Foto: Paul Gilham/Getty Images Sports
Sist oppdatert:
Følte seg svimmel etter møte med Arsenal i forrige uke.

Aston Villa bekrefter på sine nettsider fredag at Stiliyan Petrov har fått diagnosen akutt leukemi - eller blodkreft.

Blodkreft er, ifølge Wikipedia, er kreft i beinmarg, lymfeknuter eller andre steder som produserer hvite blodceller. Dette innebærer at de ikke utvikler seg som de skal og resulterer i en opphopning av «umodne» celler som ikke har noen funksjon.

Leukemi kan ramme både voksne og barn og utsiktene til å bli frisk fra sykdommen skal være gode. Leukemi behandles med cellegift og eventuelt beinmargstransplantasjon.

Svimmel etter Arsenal
Bulgareren skal ha kjent symptomer på sykdommen i etterkant av møtet med Arsenal 24. mars - blant annet høy feber - og ble umiddelbart sendt til undersøkelser hos Doktor Ian McGuiness.

Diagnosen blodkreft ble bekreftet av eksperter fredag, skriver Aston Villa i pressemeldingen.

Klubben ber nå om at midtbanespilleren får ro og at omverdenen viser respekt for hans privatliv. Klubben lover å dele all relevant informasjon vedrørende spillerens helse.

- Mine tanker går ut til Stan Petrov og hans familie. Han er en stor mann og en god venn. Jeg ønsker ham en rask og god bedring, skriver tidligere lagkamerat i Villa, John Carew, på Twitter.

Klubbfavoritt
Petrov er en stor favoritt på Villa Park og har vært i klubben siden 2006. han ble hentet av Martin O'Neill fra Celtic og har totalt spilt over 200 kamper for klubben.

- Stiliyan er satt stor pris på i denne klubben og vi vil gi all den støtte og kjærlighet han trenger. Vi håper dette ender godt, skriver Birmingham-klubben.

Petrov startet karrieren i CSKA Sofia før turen gikk til skotske Celtic i 1999. Han er også en svært merittert landslagsmann for Bulgaria og har over 100 landskamper for nasjonen.

Det blir ikke opplyst hvor lenge Petrov nå bli borte for sesongen, men det er rimelig å anta at vi ikke får se midtbanemannen noe mer denne sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere