Gå til sidens hovedinnhold

Premier Leagues 10 beste ...

... keepere.

Nettavisen vil fremover kåre de beste spillerne i Premier League i hver posisjon. Kåringene vil gjøres ved å kombinere spillerbørsen til Sky Sports med meningene til Nettavisen og en invitert gjesteekspert.

Den første listen omhandler keeperplassen, og til å hjelpe oss har vi fått Erik Thorstvedt, Norges kanskje beste keeper noensinne og programleder i TV 2.

Thorstvedt og Nettavisen hadde identiske valg på de fem øverste plassene, mens spillerbørsen til Sky Sports naturlig nok kun reflekterer spillernes prestasjoner denne sesongen. Vår kåring handler imidlertid om å identifisere hvem som er de 10 beste keeperne i ligaen, ikke nødvendigvis hvilke 10 som har spilt best i sesongstarten. Derfor er det lagt minst vekt på spillerbørsen.

10. plass:
Brad Friedel, Aston Villa (6,3 på børsen)
- En av mange gode amerikanske keepere. Han fikk det ikke helt til i Liverpool, men har siden vist seg som en veldig god keeper, sier Erik Thorstvedt.

9. plass:
Boaz Myhill, Hull City (6,9)

En av de viktigste grunnene til at Hull har overrasket så stort innledningsvis. Bare nummer fem på vår liste har scoret bedre på børsen enn Myhill.

8. plass:
Tim Howard, Everton (6,4)

- Han var i Manchester United, hvor han vel gjorde en grov miss mot Porto i Champions League som gjorde at United røk ut og som kostet ham den jobben. Men han har vært god i Everton og hadde en superkamp sist helg, sier Thorstvedt.

7. plass:
Jussi Jääskeläinen, Bolton (6,9)
Holder den tidligere Lyn-keeperen Ali al-Habsi på innbytterbenken. Finnen har i en årrekke vist seg som en av de bedre keeperne som tjener til livets opphold i Storbritannia.

6. plass:
Mark Schwarzer, Fulham (6,6)

- Han danner et radarpar med Brede Hangeland og slipper nesten ikke inn mål, poengterer Thorstvedt.

5. plass:
Shay Given, Newcastle (7,0)

- Given viser at du ikke trenger å være stor for å stå i mål. Han motbeviser de fordommene som mange har mot lave keepere, sier Thorstvedt om mannen som er best på Sky Sports' spillerbørs blant keeperne.

4. plass:
David James, Portsmouth (6,6)
- David James har et sinnssvakt fysisk potensial og har fått en oppreisning i Portsmouth etter en del tabber tidligere, mener Thorstvedt.

3. plass:
Pepe Reina, Liverpool (6,4)
- Reina har utrolig kjapt fotarbeid, han reagerer lynraskt. Det er en undervurdert keeperferdighet, sier Erik Thorstvedt.

2. plass:
Edwin van der Sar, Manchester United (6,0)
- Jeg var overrasket over at United valgte å satse på ham, og synes ikke at han var så god i Fulham. Men han har vist seg som en veldig god keeper for Manchester United, sier Erik Thorstvedt.

1. plass:
Petr Cech, Chelsea (6,7)
- Petr Cech ble kåret til Tsjekkias beste spiller for fjerde år på rad nå. Det er sterkt, ikke minst med tanke på den tabben han hadde i EM i sommer. Han er solid, sier Erik Thorstvedt.

Erik Thorstvedt hadde for orden skyld også Joe Hart (9. plass) og Scott Carson (10. plass) inne på sin liste, men disse falt ut av den endelige rangeringen på bekostning av Jussi Jääskeläinen og Boaz Myhill.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Meld deg på nå! Ny sesong i Managerleague

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe