RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Premier Leagues beste spisspar?

Sist oppdatert:
Ikke umulig! Selv om de var overflødige i Liverpool og Tottenham.

Portsmouths «Helan og Halvan» - Peter Crouch og Jermain Defoe - er essene i Harry Redknapps kortstokk når spillet om Premier League starter førstkommende lørdag.

201 centimeter høye Crouch var overflødig i Liverpool og ble kjøpt inn i sommer, mens 169 centimeter lave Defoe ble solgt fra Tottenham i januar.

- Smart spiller
Sammen kan duoen vise seg å være gull verdt. Vel, kanskje ikke gull, men i alle fall en plass i toppen. Portsmouth har potensial til å utfordre «de fire store» kommende sesong.

Defoe imponerte enormt etter overgangen fra Tottenham i januar, og 25-åringen scoret ikke bare i debuten, men totalt åtte mål på sine sju første kamper i klubben.

Nå får motstanderlagenes forsvar også Peter Crouch å tenke på.

- Han er god med beina til å være en så stor mann. Han er definitivt en jeg kan utvikle et samarbeid med. Peter har spilt på øverste nivå, er en god fotballspiller og veldig smart, sa Defoe tidligere i sommer.

Sistnevnte er en het kandidat til toppscorertittelen denne sesongen. Defoe har alltid scoret mange mål, helt fra debuten i West Ham til han scoret i ti kamper på rad under utlånet i Bournemouth.

Sterkest i forsvar
Manager Harry Redknapp har også forsterket forsvaret. Younes Kaboul er hentet inn - også han fra Tottenham - for å gi konkurranse til Sol Campbell og Sylvain Distin i midtforsvaret. Sammen med de kompetente backene Glen Johnson og Hermann Hreidarsson utgjør de et solid forsvar.

Bare fem lag slapp inn færre mål enn Portsmouths 40 forrige sesong.

Spørsmålet er hvor god dekning Redknapp har på midtbanen. Det ser i uka før seriestart ut som lagets svakeste ledd, ikke minst fordi Sulley Muntari noe motvillig er solgt til Inter.

Lassana Diarra, Papa Bouba Diop og Niko Kranjcar er selvskrevne på laget, Pedro Mendes kommer også til å få spille mye, men bak denne kvartetten ser det tynt ut. En klassisk ving eller to hadde nok også gjort seg bra, ikke minst med tanke på at man nå har Peter Crouch i laget.

Tøff sesongstart
Portsmouth møter Chelsea i ligastarten og Manchester United i andre runde. Det blir tøft, men på ingen måte umulig, å ta poeng i disse kampene. Det viste Portsmouth i Community Shield, en kamp som endte 0-0 før Manchester United vant på straffespark.

- Vi kan ta med oss masse fra denne kampen inn mot Chelsea-kampen. United er et virkelig bra lag - europeiske mestere. Å holde nullen mot dem, er veldig bra, mener Defoe.

Han kommer også med et annet godt poeng:

- Chelsea blir vanskelig på søndag, men det blir vanskelig for dem også. Hvis manageren deres så oss, er jeg sikker på at han så hvor tøft det vil bli.

Forrige sesong: 8. plass
Nettavisens tips: 6. plass

Kilder: Sky Sports, Wikipedia, Portsmouths offisielle nettside.

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere