*Nettavisen* Sport.

Premier Leagues største klassiker

Ingen kamp er en større klassiker enn denne.

Hver helg vil Sportspill.no velge ut en kamp i Premier League som vi gir litt ekstra oppmerksomhet. Det kan være kamper som har en historie, som er spesielt viktige eller som rett og slett bare har noe ved seg.

Denne helgen ser vi på kampen mellom Everton og Aston Villa. Det spesielle med denne kampen er at dette er de to lagene som har vært lengst i den øverste divisjonen i England. Aston Villa feirer sin 101. sesong i toppdivisjonen, mens Everton er inne i sin 108. Kampen mellom Aston Villa og Everton er den mest spilte kampen i toppdivisjonen i England. Totalt har de spilt mot hverandre 192 ganger i toppserien.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Første gangen lagene møttes i serien var i 1888/1889-sesongen. Den gangen vant Everton 2-0 på hjemmebane mens Villa vant 2-1 på sin hjemmebane. I fjor ble det 2-2 hjemme hos Everton (faktisk samme resultat som året før), mens Villa vant 1-0 hjemme. Samlet har Aston Villa 72 seire, Everton 70 seire.

Begge lagene har også mistet en god del spillere som var viktige for laget i løpet av sommerens overgangsvindu. Spesielt for Everton-fansen var det nok ille å møte Mikel Arteta, mens Villa nok vil savne både Downing og Young.

Oddsen for Everton-seier er 1.95, men tror du på uavgjort er oddsen 3.10. For Villa-seier er oddsen 3.20. Kampen kan spilles som singel. I innbyrdes oppgjør i moderne tid har Everton 19-13-9 på hjemmebane med 66-45 i målforskjell, og datamaskinen vår forteller oss at det er 40 prosent sannsynlighet for at Everton vinner når de spiller på hjemmebane mot Aston Villa. Samtidig har 9 av de 20 siste kampene mellom lagene endt uavgjort.

De siste årene har flere av kampene blitt relativt målrike oppgjør. I 2008/09-sesongen spilte lagene 3-3, 3-1 og 2-3. Det har også vært tre 2-2-resultater de siste fire sesongene (to av dem hjemme for Everton).

Hittil i sesongen har Aston Villa 1-2-0 mens Everton har 1-0-1.

Kampen spilles klokken 16.00 på Goodison Park lørdag 10.september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.