- Å spille 4-4-2 gir meg «rykninger i rumpa»

UKOMFORTABEL: Louis van Gaal trives ikke med å se spillerne spille i en 4-4-2-formasjon.

UKOMFORTABEL: Louis van Gaal trives ikke med å se spillerne spille i en 4-4-2-formasjon. Foto: Matt Dunham (Ap)

Louis van Gaal liker ikke å gå bort fra sin 3-5-2-formasjon.

23.01.15 17:25

Manchester Uniteds manager, Louis van Gaal, har måttet tåle mye kritikk for å være for bastant rundt sin fotballfilosofi, og det å spille i en 3-5-2-formasjon.

Nå letter van Gaal på sløret, og forteller at det å spille 3-5-2 skaper problemer for spillerne, men det å spille 4-4-2 skaper enda større problemer for han selv på benken. Han holder nemlig nesten ikke ut å se på at laget sliter med å dekke rom bakover i banen når de spiller i sistnevnte formasjon.

- Jeg sa til spillerne mine at jeg skvisa rumpa mi på benken, men det var feil uttrykk - jeg får rykninger i rumpa av 4-4-2 fordi vi er ute av balanse, sier Louis van Gaal ifølge Telegraph.

- Jeg har sagt det flere ganger på pressekonferansene etter kampene at vi sliter med balansen i 4-4-2. Vi så det mot Leicester, når vi tapte 5-3, og også mot West Ham (seier 2-1) slet vi bakover i den formasjonen.

Sliter med di Maria
Ett av hovedproblemene til van Gaal i hans formasjon med tre forsvarspillere har vært hvor han skal plassere lagets nye superstjerne, Angel di Maria.

- Han spilte som venstrekant i 4-4-2. I 3-5-2 har han ikke spilt så mye fordi han har vært skadet, men vi prøvde han som angriper nå sist. Poenget med det var at vi ønsket mer fart på topp, forklarer van Gaal.

Å spille med di Maria som spiss fungerte ikke topp, men van Gaal gir fremdeles ikke opp fotballfilosofien sin.

- Vi ønsker å ha angripere som strekker i forsvaret til motstanderne. På den måten skaper vi mer rom for midtbanespillerne våre.

Det ser altså ut som om argentineren må belage seg på flere kamper i sin nye spissrolle.

- Må være komfortable
Van Gaal synes det er viktig å legge vekt på det positive som har skjedd i United i det siste. Laget har kun tapt én av sine 15 siste kamper, og ligger for øyeblikket på fjerdeplass i Premier League.

- Vi har gjort det bra i det siste, men vi sliter med å bli komfortable i 3-5-2-formasjonen. Vi kommer til å jobbe videre med dette i de neste kampene, for det er viktig at spillerne blir komfortable, erkjenner nederlenderen.

Van Gaals første mulighet til å få spilt inn 3-5-2-formasjonen enda bedre kommer allerede fredag kveld. De røde djevlene skal da spille FA-cup-kamp mot Cambridge United.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.