RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Angrer på at jeg tok jobben

ADJØ: Bildet fra april viser manager Tim Sherwood som hilser til Emmanuel Adebayor, etter at sistnevnte scoret for Tottenham mot Sunderland på White Hart Lane. Denne uken måtte Sherwood forlate jobben i klubben.
ADJØ: Bildet fra april viser manager Tim Sherwood som hilser til Emmanuel Adebayor, etter at sistnevnte scoret for Tottenham mot Sunderland på White Hart Lane. Denne uken måtte Sherwood forlate jobben i klubben. Foto: Kirsty Wigglesworth (AP)
Tim Sherwood i åpenhjertig intervju.

Denne uken ble det klart at Tim Sherwood ikke får fortsette som manager i Tottenham.

45-åringen fikk jobben som midlertidig Tottenham-manager da André Villas-Boas fikk sparken i desember, og ledet klubben til en sjetteplass i Premier League denne sesongen.

Og mens Sherwood selv ønsket å få jobben på permanent basis, fikk han altså i stedet denne uken beskjed om å gå ut døra på White Hart Lane.

I Sky Sports-programmet «Goals On Sunday» snakker den nå jobbløse manageren ut om tiden i Tottenham.

Hadde han visst om sin egen skjebne på forhånd, ville han ikke takket ja til jobben, forteller Sherwood.

- Forventet ikke sparken
- Jeg ville ikke gjort det om jeg visste at det var en femmånedersjobb. Jeg var fornøyd med hvor jeg var; jeg elsker å jobbe med utvikling i fotball, som jeg mener er veldig dårlig i England fordi det ikke er nok unggutter som får muligheter, sier Sherwood, som før han overtok managerjobben var leder for utviklingsavdelingen i klubben.

- Jeg visste at det kunne bli en kortvarig ansettelse. Til slutt viste det seg at det ble det, men jeg forventet ikke at det skulle bli så kortvarig som det faktisk ble. Om jeg hadde hatt 18 måneder skulle jeg definitivt tatt klubben framover.

- Ikke bitter
Sherwood fastholder imidlertid at han ikke er bitter over å ha fått sparken, ett år før den opprinnelige kontrakten hans gikk ut.

STYRELEDER: Tim Sherwood fastholder at han ikke er bitter på Tottenhams styreleder Daniel Levy.

- De ønsket en annen manager til å ta dem videre. Tottenham har hatt åtte managere under Daniel Levy (styreleder, red.an.). Alle beslutningene hans gjør han med tanke på Tottenhams beste. Det er ikke noe personlig imot meg eller de tidligere managerne som er borte, sier Sherwood.

- Jeg forventet ikke begrunnelser. Jeg er ikke bitter over det. De vil helt sikkert ha en full pakke. Det er åpenbart ikke bare basert på resultatene, for resultatene var der. Enhver klubb har ulike ideer om hva de ønsker seg fra manageren deres.

Ville beholde Bale
Sherwood mener at målet om en topp fire-plassering i ligaen, som ville gitt Champions League-spill neste sesong, var for ambisiøst.

Til det var tapet av Gareth Bale for smertelig.

- Vi endte på 69 poeng, bare en seier unna rekorden vår på 72 poeng som vi endte på sist sesong. Uten Gareth Bale, en av de beste spillerne i verden, var ikke det en dårlig sesong, mener Sherwood.

Han hyller Bale, som han beskriver som en «gamechanger» som gjør det enkelt for en manager å sove godt om nettene.

- Tottenham kunne beholdt ham, men du måtte ha betalt ham langt mer enn det noen andre i klubben noen gang ville tjent. Men er han verdt det? Jeg tror Tottenham-fansen ville sagt ja, og jeg ville helt garantert sagt ja. Jeg ville elsket å ha en sesong med Gareth Bale.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere