*Nettavisen* Sport.

- Arsenal enig om Podolski-overgang

TIL INTER: Lukas Podolski lånes etter alt å dømme ut til Inter resten av sesongen. Foto: Adam Davy (Pa Photos)

Den tyske verdensmesteren setter seg på flyet fredag kveld.

02.01.15 22:17

Arsenal-manager Arsene Wenger har tidligere i vinter hevdet at Lukas Podolski blir værende i London, men nå er det veldig mye som tyder på andre ting.

Ifølge den anerkjente journalisten Gianluca Di Marzio i Sky Italia, er Arsenal enig med Inter om å låne ut den tyske angrepsspilleren.

Serie A-klubben, som nå trenes av Roberto Mancini, betaler Arsenal 600.000 euro for å låne Podolski ut sesongen, men har ingen opsjon på å kjøpe verdensmesteren.

Utlånssummen kan øke til én million euro dersom Inter kvalifiserer seg for Champions League denne sesongen, og til 850.000 euro dersom klubben når Europa League.

Landet fredag kveld
Fredag kveld landet Podolski på Linate-flyplassen utenfor Milano. Flere hundre Inter-fans hadde tatt turen for å ønske tyskeren velkommen.

Litt før klokken ti dukket tyskeren opp i ankomsthallen og fikk fort slengt et Inter-skjerf rundt halsen. Lørdag gjennomgår han den medisinske testen.

- Jeg snakket med Mancini og synes han er en veldig god terner. Han ville ha meg, og jeg er glad for å være her. Jeg kjenner Serie A, og det er en veldig god liga, sa Podolski til Sky Italia på flyplassen.

- Jeg vil hjelpe laget til Champions League. Om jeg har en melding til fansen? Jeg er glad, forza Inter, og jeg håper vi får en god sesong, sa han videre.

Arsene Wenger innrømmet torsdag at Inter hadde kommet med et forbedret bud på 29-åringen.

- Det første budet var latterlig. Når de kom tilbake, var de mer seriøse, sa Wenger ifølge BBC.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

INTER-SKJERF: Litt før klokken 22 fredag kveld dukket Lukas Podolski opp på Linate-flyplassen.


Kan debutere mot Juve
Podolski kom til Arsenal fra Köln i 2012, men har bare startet 39 ligakamper under Wenger. Nå fortsetter han etter alt å dømme karrieren i Inter.

29-åringen har slitt med en lyskeskade den siste tiden og ville trolig ikke spilt mot Hull til helgen, uavhengig av overgangen.

Inter har hatt en skuffende sesong så langt og ligger på 11.-plass i Serie A. Det er imidlertid ikke mer enn seks poeng opp til Lazio på tredjeplass.

Første kamp etter julepausen er borte mot Juventus 6. januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag