*Nettavisen* Sport.

- Arsenal har ikke ryggrad

LITE BEGEISTRET: QPRs Joey Barton lar seg ikke imponere av Arsenal. Her i duell med Alex Oxlade-Chamberlain. Foto: (imago / Sportimage / All Over Press)

Premier League-motspiller slakter londonrivalen.

04.10.14 17:27

I vår klarte Arsenal endelig å vinne en tittel igjen med FA-cuptriumf og 3-2 over Hull på Wembley.

Londonklubbens resultater mot andre topplag i ligaen er ikke like oppløftende. Særlig på bortebane har uttellingen vært svak for Arsène Wengers menn de siste årene.

Franskmannen har sittet ved styrespakene i klubben i 18 år. Søndag venter et nytt storoppgjør i ligaen borte mot serieleder Chelsea. Det er ikke alle som venter seg mye av The Gunners i den kampen.

Overfor BBC uttaler QPR-spiller Joey Barton at andre managere «spiser Arsène Wenger til frokost».

- I de store kampene kommer de under huden på ham og spiller dem ut taktisk, mener Barton.

Marerittkamp
Wengers kamp nummer 1000 som Arsenal-manager endte med braktap borte mot nettopp Chelsea forrige sesong. Blåtrøyene ga seg ikke med ydmykelsen før det sto 6-0.

Den typen resultater er den største grunnen til at Arsenal ikke har vunnet ligaen på ti sesonger, mener Barton.

Den frittalende midtbanekrigeren synes Wenger ikke kan lastes for jobben som er gjort med å bygge klubbens nye anlegg, men mener denne satsingen har gått ut over evnen til å kjempe om titler.

- Mot slutten av en sesong går de opp i limingen fordi - jeg liker ikke å si det - de mangler karakterstyrke og ryggrad i laget, smeller det fra Barton.

- Stagger ledertypene

32-åringen hevder kilder i Arsenal-miljøet sier at Wenger har skapt en helt annen kultur i klubben nå enn i de tidlige Gunners-utgavene under hans ledelse.

Dette hindrer at ledertyper i laget får gå foran og ta tak i garderoben, skal vi tro Barton.

- En spiller fortalte meg at Arsène misliker det hvis noen hever stemmen i pausen når ting ikke går bra. Noen ganger må du ha noen som sier ifra og kanskje er høylytt. Det er kanskje ikke stilen til Arsène, men jeg mener laget mangler dette.

- På den mentale biten er managerne i de store klubbene helt i toppklasse, og jeg mener de har spist Wenger til frokost. Sir Alex gjorde det mot slutten, og Mourinho gjør det nå. Det får konsekvenser for dem, avslutter Joey Barton.Annonsebilag