*Nettavisen* Sport.

- Arsenal-profil klar for City

TROLIG PÅ VEI TIL RIVAL: Bacary Sagna (i midten) er i ferd med å forlate Arsenal til fordel for Manchester City Foto: Nick Potts

Går trolig gratis til rivalen.

Bacary Sagna er en av få stjernespillere som har forblitt lojal mot Arsenal i Nord London-klubbens tunge år uten trofeer.

Nå, få dager etter at de rødhvite endte den ni års lange trofetørken på Wembley, pakker også den hårfagre franskmannen sakene sine.

Ifølge de fleste viktige aktørene i engelsk presse, ble Sagna enig med Manchester City allerede på mandag.

Kontraktsløs
Høyrebackens kontrakt gikk ut etter årets sesong. Han har dermed stått fritt til å forhande med andre klubber det siste halvåret.

Ifølge Daily Mail skal City ha tilbudt Sagna omlag 1,5 millioner uka for å ikle seg den lyseblå skjorta. Det vil i så fall gjøre han til en av tidenes best betalte høyrebacker.

Kontraktslengden skal være på tre år. Han vil dermed innkassere halvannen million uka frem til han er 34 år.

Det viser med all tydelighet de økonomiske musklene til den engelske seriemesteren, som allerede har ligaens kanskje beste høyreback, Pablo Zabaleta, i stallen.

Anvendelig
Sagna har imidlertid glimret også som midtstopper ved flere anledninger for Arsenal, og kan i tillegg spille venstreback ved behov.

Arsenals skal også ha tilbudt Sagna tre nye år, samt en solid lønnsforhøyelse. Likevel er tilbudet over en halv million dårligere i uka enn Citys.

Følger tidligere lagkamerater
Dermed ser det ut til at Sagna følger i fotsporene til Emmanuel Adebayor, Samir Nasri, Kolo Toure og Gael Clichy, som alle har forlatt Arsenal til fordel for City de siste fem årene.

Bacary Sagna har spilt i Arsenal siden 2007, og vært en av Premier Leagues beste og mest stabile backer de siste årene.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag