*Nettavisen* Sport.

- Arsenal-spillerne trenger en «reality check»

JUBLET: Arsenal-spillerne kunne slippe jubelen løs etter å ha slått Wigan på straffer. Foto: Ian Kington (Afp)

Arsenal gikk videre til FA-cupfinalen, men ikke alle var imponert.

12.04.14 21:20

WIGAN - ARSENAL 1-1 (2-4 straffer):

Lukasz Fabianski ble den store helten i FA-cupsemifinalen mellom Arsenal og Wigan da kampen ble avgjort på straffesparkkonkurranse.

Arsenal-keeperen reddet to av Wigans straffer, og da de andre Arsenal-spillerne gjorde jobben fra straffemerket, var det til slutt Arsene Wenger og London-laget som kunne slippe jubelen løs.

Likevel var det et tappert forsøk fra Wigan som tok ledelsen 1-0 på Wembley før Arsenal utlignet ti minutter før slutt.

Wigan forsvarte seg godt gjennom store deler av kampen og tvang Wengers menn til straffesparkkonkurranse. Der ble det for tøft for Röslers Wigan, men den tidligere Tippeliga-treneren mottok likevel skryt.

BBC-reporter Mike Ingham var klar i sin tale om Uwe Rösler på Wembley lørdag:

- Han er en kommende managerstjerne.

Klikk på bildet for å forstørre.

KRITISK: Tidligere Manchester United-kaptein Roy Keane var lite imponert over Arsenal på Wembley. AFP PHOTO/CRAIG BROUGH

Kritisk Keane
Tidligere Manchester United-kaptein fulgte kampen som ekspert for engelske ITV og virket, til tross for Arsenal-seier, lite imponert over London-laget.

- Arsenal-spillerne trenger en «reality check». Forrige sesong feiret de en fjerdeplass i Newcastle, og nå feirer de å ha slått et Championship-lag etter straffesparkkonkurranse. Her snakker vi altså om Arsenal FC, sier Keane.

- Tøff kamp
Kim Källström var én av fire Arsenal-spillere som scoret i straffesparkkonkurransen søndag. Svensken var naturligvis strålende fornøyd etter kampen.

- Det var en svært tøff kamp. De forsvarte seg utrolig godt, men vi presset på helt til slutten, sier Källström til BBC.

- Vi har slitt de siste ukene, men det må man takle. Forhåpentligvis kan dette gi oss mer selvtillit i resten av sesongen, forteller svensken.

Sanogo-sjanser
Arsenal var som ventet det beste laget før pause på Wembley.

Første sjanse kom allerede etter fem minutter da Alex Oxlade-Chamberlain fikk lagt inn fra høyresiden. Innlegget traff Yaya Sanogo som headet mot mål, men Scott Carson reddet Arsenal-spissen avslutning.

Arsenal presset på også utover omgangen, men til tross for at Arsene Wengers menn styrte mye av spillet, virket Wigan fortsatt farlige på kontringer.

Wigan forsvarte seg også godt, og hindret Arsenal i å komme til de virkelige store mulighetene før pause.

To minutter før hvilen var imidlertid Sanogo nære scoring da han kom alene med keeper, men igjen stod Carson i veien for franskmannen.

Ved pause stod det dermed fortsatt 0-0, noe Wigan-fansen virket å være helt klart mest fornøyd med.

Klikk på bildet for å forstørre.

SCORET: Jordi Gomez satte inn 1-0 til Wigan mot Arsenal på straffe. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Wigan-straffe
Etter hvilen fortsatte Arsenal å presse Röslers menn, men et godt organisert Wigan-forsvar hindret London-laget i å score.

Etter 59 minutter var det i stedet Wigan-fansen som kunne slippe jubelen løs, da dommeren pekte på straffemerket etter at Callum McManaman ble felt av Per Mertesacker.

Jordi Gomez var iskald da han satte ballen i mål fra ellevere meter, og Wigan ledet dermed 1-0 på Wembley.

Mertesacker utlignet
Ikke uventet kjørte Arsenal knallhardt på for å sette inn utligningen, men Wigan fortsatte å forsvare seg godt.

Ti minutter før full tid var imidlertid Arsenal svært nære ved å sette inn 1-1 på en corner, men dessverre for Arsenal-fansen gikk ballen i stolpen.

Minuttet senere var Wengers menn igjen svært nære utligning da Kieran Gibbs fikk heade fra kort hold. Men Carson fikk en hånd på ballen slik at Stephen Crainey fikk tid til å hindre ballen i gå i mål.

Likevel luktet det Arsenal-mål av sjansene og etter 82 minutter satte Per Mertesacker inn 1-1 da han headet i mål fra fire meter.

Klikk på bildet for å forstørre.

UTLIGNET: Per Mertesacker satte inn 1-1 på Wembley etter 82 minutter. Foto: Glyn Kirk (Afp)


Ekstraomganger
Arsenal forsøkte å avgjøre kampen før 90 minutter var spilt, men etter fem minutter med overtid stod det fortsatt 1-1 på Wembley. Dermed var det klart for ekstraomganger.

Wengers menn fortsatte presset i ekstraomgangen. Nærmest scoring var Oxlade-Chamberlain etter 110 minutter spill, da han smalt til fra cirka 20 meter, men dessverre for Arsenal-fansen traff ballen stolpen helt oppe ved krysset.

Da ingen av lagene fant veien til mål etter 120 minutter spill, var det klart for straffesparkkonkurranse for de 22 slitne spillerne.

Straffedrama
Wigan fikk en verst tenkelig start på straffesparkkonkuransen da Fabianski reddet forsøket til Gary Caldwell, og Artata scoret på Arsenals straffe.

Klikk på bildet for å forstørre.

REDDET ARSENAL: Arsenal-keeper Lukasz Fabianski reddet Arsenal da semifinalen i FA-cupen ble avgjort på straffer. Foto: Glyn Kirk (Afp)


Da også Jack Collison bommet for Wigan på laget andre forsøk så det vanskelig ut for Röslers menn.

For Arsenal-spillerne forsatte å score. Kim Källström, Olivier Giroud og Santi Cazorla satte alle sine straffer i mål, og da hjalp det lite at også Wigans Jean Beausejour og James McArthur scoret.

For Arsenal vant straffesparkkonkurransen 4-2, og er klare for FA-cupfinalen på Wembley.

Der møter de enten Hull eller Sheffield United, som spiller semifinale på Wembley søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.