*Nettavisen* Sport.

- Arsenal vurderer norsk keeper

PREMIER LEAGUE NESTE? Ørjan Nyland har vekket interesse fra flere hold etter å ha spilt godt for Molde og det norske landslaget. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Molde-direktør bekrefter interesse fra flere store ligaer.

Ifølge Romsdals Budstikke har Arsenal sett flere av Moldes kamper denne sesongen. Landslagsmålvakten Ørjan Nyland er angivelig spilleren som står på blokka til den den engelske toppklubben.

Overfor avisen bekrefter Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen at engelske klubber har vært på besøk på Moldes hjemmekamper.

- Det har vært speidere fra flere større ligaer på Aker stadion i år, blant annet Bundesliga og Premier League. Arsenal er blant disse, men jeg kan ikke svare på hvilke spillere de har sett på. Det er det bare Arsenal som kan svare på, sier Jacobsen.

Han sier videre at alle eventuelle henvendelser vil bli vurdert seriøst.

På keeperjakt
Arsenal solgte sin mangeårige andrekeeper, Lukasz Fabianski, til Swansea for noen uker siden. Nå er manager Arsène Wenger på jakt etter en ny målvakt som kan kjempe med Wojciech Szczesny om førstekeeperplassen.

Nyland har gjort sakene sine bra både for Molde og Norge det siste halvåret. 23-åringen fra Volda fikk blant annet gode skussmål for innsatsen da Norge møtte Frankrike i mai, til tross for at det ble stortap og 0-4 mot de franske VM-stjernene.

Spilleragent Jim Solbakken representerer Ørjan Nyland. Han bekrefter overfor Romsdals Budstikke at det interesse rundt keeperen.

Flere Molde-salg
Solbakken har den siste tida hjulpet flere Molde-profiler ut i større ligaer.

Tidligere Molde-spiller Magnus Wolff Eikrem ble solgt fra Heerenveen til Cardiff som Ole Gunnar Solskjærs første spillerkjøp i den daværende Premier League-klubben.

De påfølgende ukene fulgte både Mats Møller Dæhli og Jo Inge Berget etter fra Molde til Cardiff. Nylig ble også midtstopper Even Hovland solgt fra Molde til Nürnberg i tysk 2. Bundesliga.

Ved alle overgangene har Jim Solbakken representert spillerne.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag