*Nettavisen* Sport.

- Barcelona ville vært sjanseløse på å vinne Premier League

OVERBEVIST: Gerard Pique (til venstre) føler seg sikker på at de spanske toppklubbene ikke kunne marsjert inn i Premier League og vunnet ligatittelen. Her sammen med Neymar under serieoppgjøret mot Villarreal på Camp Nou nytlig.

OVERBEVIST: Gerard Pique (til venstre) føler seg sikker på at de spanske toppklubbene ikke kunne marsjert inn i Premier League og vunnet ligatittelen. Her sammen med Neymar under serieoppgjøret mot Villarreal på Camp Nou nytlig. Foto: David Ramos (Getty Images)

Påstanden kommer fra den spanske storklubbens egen spiller.

11.11.15 19:43

Barcelona-midtstopper Gerard Piqué har etter hvert samlet opp rikelig med erfaring som fotballproff i europeiske toppklubber.

I et intervju med The Telegraph sier Pique at han ikke har noen tro på at verken Barcelona eller Real Madrid ville vunnet Premier League, dersom de forsøkte seg i den engelske toppdivisjonen. I alle fall ikke det første året.

- Jeg tror hvis Barcelona eller Real Madrid drar til Premier League, så har de ingen sjanse til å vinne ligaen det første året, sier Pique, og tilføyer:

- Jeg tror det, fordi hvis du skal til Stoke eller andre typer lag, så blir det veldig tøft. Det er en debatt vi kan diskutere i timesvis. Dersom Manchester United eller Chelsea skulle prøvd det samme i Spania, så ville det samme skjedd. De ville ikke hatt en sjanse til å vinne ligaen.

Merittert i begge land

Pique har vunnet en lang med rekke titler i Barcelona de siste sju årene. Men han har også fire sesonger som Manchester United-spiller bak seg tidligere i karrieren. 28-åringen bør ha god greie på det han snakker om.

Til sammen er det blitt fire Champions League-titler på midtstopperen, tre med Barcelona og én med Manchester United.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

GAMMELT VENNSKAP: Gerard Piqué mener den tidligere lagkompisen Wayne Rooney (til venstre) fortsatt kan spille lenge på toppnivå. Her fra en treningskamp mellom Barcelona og Man. United i USA i sommer. Foto: Brian Bahr (Getty Images)

I intervjuet med The Telegraph, som er gjort før Spanias privatlandskamp mot England, forteller Piqué også om forholdet til tidligere lagkompis Wayne Rooney (30).

Oppmuntrende ord

Han trekker fram spissen som en fantastisk fyr, og en gledesspreder i garderoben som ga mange gode minner.

Dog innrømmer Barcelona-spilleren at han også har sett Rooney slite på banen i det siste.

- Han er kanskje ikke så rask som han var, men han kommer alltid til å score mål. Han scoret hat trick mot Brugge, og han scoret mot CSKA Moskva. Han fortsetter å sørge for mål.

- Det er sant at han blir eldre, og det må vi akseptere, men han har ferdighetene til å fortsette å spille lenge. Og noen ganger er det ikke bare din egen feil at du ikke scorer. Noen ganger skyldes det kanskje at laget ikke skaper nok sjanser for deg, påpeker Piqué.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.