*Nettavisen* Sport.

- Barn bør få vite hvorfor kampene starter syv minutter senere

SKAL MARKERES: I England starter kampene syv minutter senere enn normalt denne helgen, for å markerer at det er 25 år siden den tragiske ulykken der 96 fotballfans døde under en kamp mellom Liverpool og Nottingham Forest. Klokken (innrammet), som viser 15:06, viser når kampen ble stoppet. Foto: John Giles (Pa Photos) / Afp / Nettavisen montasje

Slik markeres Hillsborough-tragedien.

12.04.14 13:07

25 år har gått siden 96 mennesker mistet livet i en tribuneulykke under FA-cupens semifinale mellom Liverpool og Nottingham Forest.

Kampen skulle spilles på nøytral bane, nemlig Hillsborough Stadium i Sheffield, men ble stoppet seks minutter ut i oppgjøret da supportere ble klemt i hjel på grunn av overfylte tribuner.

Hillsborough-tragedien for 25 år siden huskes fortsatt som en av de mest tragiske episodene innen den moderne fotballen, og spesielt i England.

Det markeres med syv minutters utsatt start på kampene i helgen. Grunnen til dette er at den fatale kampen 15. april 1989 ble stoppet seks minutter ut i oppgjøret.

I en artikkel i Daily Mail forteller tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher hvordan han opplevde hendelsen. Han oppfordrer samtidig voksne til å fortelle den sanne grunnen til at kampene starter syv minutter senere enn normalt, hvis barn skulle spørre om det.

- Over hele landet vil barn spørre hvorfor helgens kamper starter syv minutter senere enn de pleier, etter en periode med stillhet. Det er viktig at de, og fremtidige generasjoner, forstår hva som hendte, forteller Jamie Carragher i Daily Mail.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

UTSATT START: Kampene i England er utsatt syv minutter i helgen. Her ser dere kampoppsettet for lørdagens kamper i Nettavisens eget livestudio.


- Det er ingen andre stadioner som vil bære den samme følelsen som på Anfield. Liverpools spillere må bruke følelsene til deres favør og ikke la seg påvirke på samme måte som Manchester United gjorde da de markerte at det var 50 år siden München-ulykken mot Manchester City for noen år siden, sier Carragher.

Serieleder Liverpool møter Manchester City søndag ettermiddag. Kampen starter 14:37.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.