*Nettavisen* Sport.

- Ble aldri komfortabel rundt Ferguson

IKKE KOMFORTABEL: Rio Ferdinand forteller at han aldri ble helt komfortabel rundt sir Alex Ferguson. Foto: Uefa (Afp / NTB scanpix)

Rio Ferdinand om Suarez, Ferguson og brorens rasismesak.

Rio Ferdinand har hatt en lang og innholdsrik karriere som fotballspiller.

Nå har han også gitt ut en bok om sin karriere, og den inneholder mye spenstig stoff, og den har skapt store overskrifter i flere medier.

I et åpenhjertig intervju med Talksport utdyper Ferdinand flere av områdene som er omtalt i boken.

35-åringen slo gjennom som fotballspiller for West Ham tilbake i 1995, og har siden vært innom Leeds og Mancheter United, før han i sommer gikk vederlagsfritt til Queens Park Rangers.

I boken forteller Ferdinand åpenhjertig om rasismesaken mellom Patrice Evra og Luis Suarez, brorens rasismebeskyldninger mot John Terry, og hvordan sir Alex Ferguson var som manager.

Redd Ferguson?
Med unntak av én sesong i United-drakta, hadde Ferdinand sir Alex Ferguson som sjef i klubben.

Skotten var kjent for å ha en nådeløs lederstil, og flere verdensstjerner som har vært innom klubben har fått så ørene har flagret av trenerlegenden.

Ferdinand forteller at han aldri helt følte seg komfortabel i Fergusons nærvær.

- Jeg ble aldri superkomfortabel. Du kunne ha en kveld før en kamp, hvor du satt på et hotell og så en kamp, hvor du ble sittende og le med ham (Ferguson). Så, nesten ut av ingenting, så var det kampdag, han var sjefen igjen.

- Jeg er sikker på at det er en egenskap hos alle store ledere, enten det er innen fotballen eller på andre områder. De kan ha et øyeblikk hvor de er avslappede, men når det kommer til jobb så kommer en annen personlighet frem, fortsetter Ferdinand.

Større person
Under 2011-2012-sesongen skal Luis Suarez ha kommet med rasistiske tilrop mot Patricke Evra.

Suarez ble utestengt i flere kamper for hendelsen, og det første møtet mellom de to spillerne etter hendelsen, ble en spesiell affære, ifølge Ferdinand.

Suarez nektet å ta i mot Evras utstrakte hånd før kampstart, noe som United-spillerne reagerte kraftig på.

- Han (Evra) oppsøkte meg kvelden før kampen mot Liverpool og spurte meg om han skulle ta ham (Suarez) i hånda. Jeg sa at han måtte vise seg som en større person i en slik situasjon. Evra burde vise et eksempel, «Jeg tar deg i hånden. Du er ikke min venn, men for barna som ser på, jeg har et ansvar om å være et godt forbilde», forteller Ferdinand.

Etter at Evra hadde snakket med Ferdinand kvelden før kampen, skal Evra ha bestemt seg for at han skulle vise seg som en større person.

- Og jeg så hvordan Suarez behandlet ham (før Liverpool-kampen), og det var smakløst, fortsetter Ferdinand.

Terry-rasisme
Også hans bror, Anton, har vært involvert i en rasismesak i Premier League.

Chelsea-stopper John Terry skal ha kommet med rasistiske bemerkninger mot den daværende QPR-spilleren.

Ferdinand tror ikke rasisme er et utpreget problem i fotballen, men at det er en problem for hele samfunnet.

- Det er fortsatt mye arbeid som gjenstår, men jeg tror fotballen er et hjelpemiddel som kan hjelpe mot rasisme, forteller den tidligere United-stopperen.

Han mener at også skolene har en stor rolle i bekjempelsen av rasisme.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag