*Nettavisen* Sport.

- City er uten tvil ute av gullkampen

MISERABELT: Manchester City og Sergio Agüero kan ha sølt bort det siste håpet om å forsvare ligagullet i England. Foto: Carl Recine (Reuters / NTB scanpix)

Full fiasko borte mot nedrykkstruet lag.

15.03.15 01:11

BURNLEY - MANCHESTER CITY 1-0:

Det er blitt hevdet av både fotballeksperter og den ferske Manchester City-spissen Wilfried Bony i det siste: Tittelforsvareren er nødt til å vinne de resterende kampene for å ta igjen Chelsea i gullkampen.

Det var lite som tydet på at dette var oppfatningen ellers i City-mannskapet som spilte bortekampen mot nedrykkplasserte Burnley lørdag kveld. Det endte med et forsmedelig tap, og City ligger nå fem poeng bak Chelsea med to kamper mer spilt.

- City er uten tvil ute av tittelkampen. De har fem poeng på de siste fem kampene. De bør være forsiktige hvis de vil bli værende på topp fire, kommenterte TV 2-ekspert Trevor Morley.

Uinspirert

City-innsatsen var merkelig svak gjennom store deler av oppgjøret. En tilsynelatende uinspirert første omgang endte med 0-0 og knapt nok en målsjanse å melde om.

De første ti minuttene etter pause virket gjestene noe mer giret på å vise seg fra en bedre side. City satte et lite trykk mot Burnley.

Målene uteble likevel helt til hjemmelagets George Boyd plukket opp en svak klarereing fra City-kaptein Vincent Kompany etter dødball.

Kantspilleren til Burnley dundret inn 1-0 i det 61. spilleminuttet. Like etter kom Wilfried Bony inn på banen for Edin Dzeko.

Det hjalp ikke nevneverdig for City. Sergio Agüero misbrukte en mulighet etter innlegg fra Yaya Touré, men ellers var det lite som minnet om en iherdig sluttspurt fra gjestene.

Straffe?

Først på overtid hadde stjernelaget til Manuel Pellegrini noe som lignet på en ny sjanse til å utligne.

Det vil si, laget burde fått en stor sjanse til å ordne 1-1. Men dommer Andre Marriner vinket spillet videre da Pablo Zabaleta ble felt innenfor 16-meteren av en overivrig Ben Mee.

- Dette er klokkeklart. Første reaksjon er straffe, andre reaksjon er straffe og tredje reaksjon er straffe for meg. Han kommer på ball først, og så blir han tatt som dette, kommenterte Erik Thorstvedt i studioet til TV 2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.