- Coutinho minner meg om Ronaldinho og Messi

Philippe Coutinho er i storform for Liverpool.

Philippe Coutinho er i storform for Liverpool. Foto: Dave Thompson (Pa Photos)

Slik ble brasilianeren den stjernen han er i dag.

04.03.15 09:29

22 år gamle Philippe Coutinho har virkelig slått til for fullt denne sesongen. Brasilianeren, som kom fra Inter Milan tilbake i 2013, har slitt med å etablere seg som den store stjernen alle håpet han skulle bli. Før nå.

For etter å ha avgjort storkampen mot Manchester City i helgen med et perlemål, er det spilleren med nummer ti på ryggen alle Liverpool fans har fått mest glede av den siste tiden. Prestasjonene hans har også resultert i at han nå ligger an til å bli kåret til månedens Liverpool-spiller for tredje måned på rad.

Oppdaget i tidlig alder
Allerede i en alder av syv år ble Coutinho tatt opp til juniorlaget til Vasco da Gama i hjemlandet Brasil. I 2008 ble han tatt opp i a-stallen, kun 16 år gammel. Det ble lagt merke til i Europas storklubber, og samme år fikk unge Philippe tilbud fra både Real Madrid og Inter Milan. Han valgte sistenevnte.

På grunn av reglementer kunne ikke Coutinho begynne i Inter før han var fylt 18 år, så fram til 2010 tilbrakte han hos sin moderklubb Vasco da Gama.

Skader og utlån
Sommeren 2010 kunne endelig Coutinho starte sin Inter-karriere. Etter suksessfulle sesonger under Jose Mourinho med blant annet Champions League og Serie A-tittel fra forrige sesong, var det på tide med nye tanker og filosofier i Milano. Rafa Benitez ble ansatt som ny manager, og Coutinho var førstemann inn etter endelig å ha fylt 18 år. Den mektige klubbdirektøren til Inter, Massimo Moratti, uttalte under et intervju:

- Coutinho er framtiden til Inter.

Det var stilt store forventinger til brasilianeren. Men den første sesongen i europeisk fotball ble ikke slik unge Coutinho hadde håpet. Men med skadeplager ble det kun elleve kamper under den første sesongen. Coutinho scoret et mål.

Saken forsetter under bildet.

Coutinho fra sin siste sesong i Serie A. Neste stopp ble Merseyside og Liverpool. Foto: Alberto Lingria (Afp)


Etter to sesonger i Inter med lite spilletid, ble Coutinho sendt på lån til spanske Espanyol. Siste halvdel av 2012/13 sesongen tilbrakte han i Spania under nåværende Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

- Coutinho har mange av de kvalitetene Ronaldinho og Messi har, sa Pochettino den gangen.

Tilbake til Italia
Etter et suksessfullt låneopphold i Espanyol, med fem mål på 16 kamper, var Coutinho innstilt på å imponere å begynte treningen med en gang han var tilbake i Inter.

Inter hadde også på den tiden fått ny manager i italieren Andrea Stramaccioni, og Coutinho håpet på mer tillit enn det han hadde fått av tidligere managere.

Slik endte det ikke, og etter kun fem kamper under første halvdel av 2013/14 sesongen, ble Coutinho klar for Liverpool på slutten av overgangsvinduet i januar for rundt 8,5 millioner pund. Han ble gitt trøyenummer ti, og allerede da var forventingene satt for Liverpools nye brasilianer.

Saken forsetter under bildet.

Philippe Coutinho under en kamp fra U20 VM. Han står i dag med fem kamper for Brasil sitt landslag. Foto: Guillermo Legaria (Afp)


Blomstret i nytt system

Nå er han inne i sin tredje sesong i Liverpool og det er virkelig under denne sesongen at Coutinho har blitt den stjernespilleren Liverpool-fans håpet han skulle bli. Og etter å ha skrevet under en ny fem og et halvt års-kontrakt med Merseyside-klubben i januar, har ikke Coutinho sett seg tilbake.

Mye av æren skal Brendan Rogers ha.

For etter at Liverpool har lagt om til en 3-4-3 formasjon har endelig Coutinho kommet til sin rett. Han får nå den friheten til å herje i mellomrommet bak Sturridge og Sterling.

Det har resultert i tre mål, som alle er kandidater til årets mål, i storkampene mot Soutampton og Manchester City. Han avgjorde også FA-cup kampen mot Bolton.

Fortsetter Coutinho i denne stilen blir han en het kandidat til årets spiller i Premier League.

Kilder: Skysports, Wikipedia

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.