RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De barna får en sjanse jeg aldri hadde

GIR TIL HJEMBYEN: Diego Costa.
GIR TIL HJEMBYEN: Diego Costa. Foto: Nick Potts (Pa Photos)
Diego Costa gir tilbake til hjembyen.

Diego Costa har gått gjennom mye for å bli en av verdens beste fotballspillere. I hjembyen i Brasil hjelper han unge gutter å oppnå det samme.

Diego Costa kom til Europa gjennom den portugisiske klubben Braga. Der ble han kun ett år før Atlético Madrid hentet han i 2007, men det skulle ta seks år før han virkelig slo igjennom i den spanske hovedstadsklubben. Forrige sesong scoret han 36 mål på 52 kamper i alle turneringer. Det førte til at Chelsea kjøpte spissen.

- Fotball er livet mitt og jeg kan ikke se for meg å gjøre noe annet enn å spille fotball. Jeg har vært gjennom mye for å komme hit og vet nå utfordringene med å holde meg dette nivået, sa Costa i et intervju med The Guardian.

Hjelper andre

Suksessen han har gjort som fotballspiller de siste årene har satt mange ting i perspektiv for 26-åringen. Han har ønsket å gi tilbake til familien og til folkene i byen han vokste opp i. I hjembyen, Lagarto, støtter han et fotballakademi, som ikke har profitt som målsetting.

- Jeg startet prosjektet ved hjelp av min agent, som representerer noen av de fineste spillerne i verden, i håp om at det vil hjelpe å åpne dører for noen av ungene hjemme, sa Costa.

Støtten har oppgradert akademiet kraftig. Det inneholder et medisinsk senter, klasserom og tre utendørsbaner, som for øyeblikket blir brukt av rundt 230 lokale gutter i alderen opp til 17 år.

- Ungene der får en sjanse jeg aldri hadde. De får leve nær foreldrene deres, holder seg unna dop og gatene og har skikkelig veiledning i gode omgivelser i byen. Det kan kun bringe positive ting til området, sa angriperen.

Utdanning viktigst

Det viktigste med prosjektet for Chelsea-spilleren er ikke nødvendigvis å få fram fotballspillere. Utdanning er hovedmålet.

- Hovedmålet med akademiet er utdanning heller enn å produsere profesjonelle fotballspillere. Å komme på skolen er obligatorisk. Hvis en unge skulker en skoletime får han ikke lov til å komme på treningen etterpå.

Toppscorerens hjemby er en liten brasiliansk by. Rundt 100.000 innbyggere bor i byen, som ligger i innlandet nordøst i Brasil.

- Lagarto er en liten by med få muligheter for unger som vil bli fotballspillere, så dette gir dem en sjanse. Noen av ungene blir kanskje ikke fotballspillere, men alle blir definitivt bedre personer ved å være på akademiet. Det er mer å vinne enn å tape, sa Costa. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere