RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De skjelver i Nord London nå

SUPERINNBYTTEREN: Steven Naismith ble tungen på vektskåla, i en jevnspilt affære på Craven Cottage søndag.
SUPERINNBYTTEREN: Steven Naismith ble tungen på vektskåla, i en jevnspilt affære på Craven Cottage søndag. Foto: Jonathan Brady
Det ble innbytternes ettermiddag på Craven Cottage.

FULHAM - EVERTON 1-3

Everton hadde en gyllen mulighet til å knappe ytterligere inn på Arsenals forsprang i kampen om fjerdeplassen, da de gjestet Fulham på Craven Cottage søndag.

De blå fra Beatles-byen ville med seier ha spist opp hele sju poeng av forspranget på bare en uke.

Med en kamp mindre spilt og hjemmekamp mot Arsenal neste helg, var dette Evertons store, store mulighet til å melde seg på i kampen om en plass i Europas gjeveste klubbturnering.

Frisk åpning
Både Brede Hangeland og John Arne Riise spilte fra start for Fulham, som åpnet friskt på eget gress. Danske William Kvist var dominant på midtbanen, og regisserte flere gode Fulham-angrep.

Kun et par gode redninger fra Evertons sisteskanse Tim Howard, reddet bortelaget fra en tidlig kalddusj.

Fulham fortsatte å dominere mot slutten av omgangen, men de fikk ikke belønningen de håpet på før pause. Savnet av en skikkelig toppspiss var tydelig for de fleste.

17 år gamle Moussa Dembele startet for øvrig på topp for The Cottagers.

Brutalt straffet
Og rett etter pause ble Fulham straffet for sjansesløseriet. Everton byttet inn Steven Naismith i pausen, og han brukte kun tre minutter på å sende bortelaget i føringen.

Skotten sendte i veien en suser fra omlag 16 meter, som på ekte flipperspillvis gikk via Kvist og keeper Stockdale og i mål. Ballen var på vei utenfor mål, så det er trolig sistnevnte som blir tilkjent scoringen.

Lufta gikk litt ut av ballongen for Fulham etter scoringen, og Everton var nær ved å doble ledelsen ved flere anledninger i minuttene som fulgte.

Innbytternes ettermiddag
Men dette var innbytterenes ettermiddag. Da Fulham så totalt resignerte ut, dukket Ashkan Dejagah opp på hjørnet av sekstenmeteren. Sekundet etter lå ballen i mål, etter et fantastisk skudd fra den iransk-tyske innbytteren.

Og dette tente virkelig hjemmelaget, som nok en gang ble nektet initiativet i målprotokollen av en helt fantastisk Tim Howard.

I stedet kontret Everton hurtig og brutalt, og innbytter Aiden McGeady spilte en fantastisk gjennombruddspasning til innbytter Kevin Mirallas, som satte inn 2-1 bak en sjanseløs Stockdale.

Tungt
Blytungt for nederlagsdømte Fulham, som spilte overraskende bra denne søndagen.

Og Mirallas' scoring blir nok stående som nådestøtet for de fleste Fulham-supportere. Hjemmelaget kom aldri tilbake, og i stedet satte innbytter Naismith inn 3-1 for Everton.

- De skjelver i Nord London nå, sa kommentator Kasper Wikestad rett før sluttsignalet.

Og der har nok rett i. Fire poeng bak Arsenal jager Everton, med en kamp til gode. Og de har momentumet mot et formsvakt Arsenal, når The Gunners gjester Goodison om en uke.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere