RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
OPPTUR: Marouane Fellaini viste hva han er god for mot Tottenham. Den utskjelte belgieren var iskald da han sendte Manchester United foran tidlig.
OPPTUR: Marouane Fellaini viste hva han er god for mot Tottenham. Den utskjelte belgieren var iskald da han sendte Manchester United foran tidlig. Foto: Oli Scarff (Afp / NTB scanpix)

- Den beste omgangen vi har spilt i hele sesongen

Sist oppdatert:
Overlegen oppvisning fra Manchester United.

MANCHESTER UNITED - TOTTENHAM 3-0:

Rundens storkamp på Old Trafford ble aldri den jenve bataljen som tabellsituasjonen i forkant skulle tilsi.

Begge lag gikk til dyst med en svært viktig oppgave i bakhodet: Både Manchester United og Tottenham er med i striden om å kapre en Champions League-plass til neste sesong.

Derfor ville alt annet et tre poeng være en solid nedtur.

Nedturen ble også ganske så solid allerede før pause for bortelaget. Da hadde Manchester United allerede scoret tre ganger, uten at Spurs bidro i målprotokollen.

Presser City

3-0 sto seg kampen ut, og Manchester United klatret opp i ryggen på både byrival City og Arsenal. United-konkurrentene ligger på henholdsvis andre- og tredjeplass i Premier League.

- Jeg synes førsteomgangen var den beste vi har hatt hele sesongen. I andre halvdel ville vi ikke miste fordelen vi hadde med 3-0 og forsvarte oss mer, sier Wayne Rooney i et intervju vist på TV 2.

Etter kampen måtte Rooney, som ordnet det tredje United-målet for dagen, svare for videoen som nylig ble publisert hos blant andre The Sun.

Fiffig målfeiring

I videoen blir Rooney, med boksehansker på hendene, slått ned i gulvet hjemme i sitt eget hus av en kompis. Kameraten skal være Stoke-backen Phil Bardsley.

Etter målet mot Tottenham feiret Rooney med å late som han ble «knocket ut», og falt bakover i gresset.

(artikkelen fortsetter under bildet)

PÅ PLETTEN: Wayne Rooney gjorde det meste selv da han økte til 3-0, og feiret med å bli «knocket ut», akkurat som i et visst videoklipp som ble kjent nylig.

- Dette er verden vi lever i i dag. Vi var noen få venner i et privat hjem, og det havnet på en eller annen måte på førstesidene i avisene. Det var bare meg og noen venner som tullet litt, sa han etter kampen.

- Hva føler du om at det kommer ut?

- Jeg har bare fokusert på kampen. Sånt er mer interessant for andre enn meg selv. Jeg må bare håndtere det.

- Solid

- Jeg synes det var en veldig solid gjennomføring av Manchester United. Og det kan være helt avgjørende at de får den selvtilliten inn i det knallharde kampprogrammet som venter, sa TV 2-ekspert Petter Myhre etter utklassingen.

- Dette var den første av kampene mot Spurs, Liverpool og Arsenal. Med gode resultater i de tre, så er United sannsynligvis på topp fire, fortsatte Myhre.

Marouane Fellaini ordnet først 1-0 alene med Hugo Lloris etter en perfekt bakromspasning fra Michael Carrick. Da var det bare spilt ni minutter.

Samme Carrick, som kom til United fra nettopp Tottenham tilbake i 2006, doblet ledelsen med en velplassert heading.

Soloraid

Og da Wayne Rooney på egenhånd tråklet seg forbi hele gjesteforsvaret og sendte inn mål nummer tre i det 34. spilleminuttet, var poengene så godt som spikret for Louis van Gaals utvalgte.

Tre avslutninger på mål ga like mange scoringer for United.

Bortelaget hadde sørgelig lite å bidra med før pausen. Det ble heller ikke mye bedre for Harry Kane og co. etter hvilen, selv om de liljehvite fikk låne balen noe mer av vertene.

Kane fikk en god sjanse like før slutt, men David De Gea avverget baklengs ved å sette seg på ballen som var i ferd med å passere inn i målet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere