*Nettavisen* Sport.

- Den er i grenseland

Dramatisk da United fikk besøk av Bayern München.

02.04.14 09:04
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=lYKS83c6Osdd4nVqC5SFzdYxPbOOh_ATi2fSTfdygWtjXGgZRAw5B4LwVYgLNQGUillWv4Z-9dcgTDC9MkFp6s0BXDortf2INGyJRB27FUqMsB6mYmXp3w2huo8k6uGKu0rLuiFuWlM&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

MANCHESTER UNITED - BAYERN MÜNCHEN 1-1:

OSLO/OLD TRAFFORD (Nettavisen): Det ble som ventet en dramatisk kamp mellom gigantene Manchester United og Bayern München i kvartfinalen av Champions League tirsdag kveld.

En scoring av Nemanja Vidic etter 58 minutter sendte Old Trafford til himmels, men Bastian Schweinsteiger fikk engelskmennene fort ned på jorden igjen da han satte inn utligningen ni minutter senere.

United-fansen kan imidlertid trolig føle seg snytt, da dommeren valgte å annullere en scoring fra Danny Welbecks for farlig spill etter kun få minutter av førsteomgang.

For det ble kun med de to målene på Old Trafford, og stillingen er derfor 1-1 før returoppgjøret i München.

Klikk på bildet for å forstørre.

SNUDDE SEG VEKK: Arjen Robben ville ikke si hva han snakket med Wayne Rooney om etter kampen. Foto: Egil Sande / Mediehuset Nettavisen

Ville ikke svare på Rooney-spørsmål
Arjen Robben, som skapte flere problemer for United-forsvaret tirsdag kveld hadde følgende å si etter kampen:

- Ett av lagene ville spille fotball og angripe, det andre satset på kontringer, sier Robben til Nettavisen og resten av pressekorpset.

Etter kampen stod Robben sammen med Wayne Rooney på gressmatten og snakket.

Da Nettavisen spurte Robben hva samtalen dreide seg om, snudde han seg vekk og slo over på tysk, og var åpenbart lite interessert i å snakke om temaet.

Trolig snakket de to stjernene om situasjonen som førte til at Bastian Schweinsteiger mottok sitt andre gule kort for kvelden like før slutt.

Fornøyd Moyes
United-manager David Moyes var noe mer fornøyd med etter kampen.

- Laget spilte veldig bra, så vi er lettet, men litt skuffet over at vi slapp inn et mål på slutten, sier Moyes, ifølge BBC.

- Vi vet at vi må score i den neste kampen. Det må vi gjøre noe med, men vi vet at vi har gitt oss selv en god mulighet, forteller skotten.

Scoring annullert
Tirsdag kveld fikk altså Manchester United besøk av den tyske seriemesteren Bayern München i kvartfinalen i Champions League.

Klikk på bildet for å forstørre.

ANNULLERT SCORING: Danny Welbeck måtte finne seg i at dommeren annullerte scoringen hans mot Bayern München. Foto: Christof Stache (Afp)

David Moyes' menn har prestert dårligere enn ventet i Premier League denne sesongen, og de tyske gjestene har blitt sett på som storfavoritter til å ta seg videre i turneringen.

Likevel var det Manchester United som skapte den første store sjansen på Old Trafford tirsdag kveld etter kun tre minutter.

Danny Welbeck mottok ballen inne i sekstenmeteren og vippet den forbi Javi Martinez, før han satte den i mål.

Dommeren mente imidlertid at United-spissen fikk med seg ballen på ulovlig vis, da han vippet ballen nære hodet til Bayern-forsvareren, og målet ble derfor annullert for farlig spill. Reprisen viste riktignok at Martinez bøyde seg nedover mot ballen da Welbeck tok seg forbi, og det spørs om ikke United-supporterne har grunn til å føle seg snytt.

Viasat-ekspert Rune Bratseth var noe usikker da han så situasjonen i pausen.

- Noen vi si ja, noen vil si klart nei. Den er i grenseland, sier Bratseth.

Alene med keeper
Bayern München styrte mye av det som skjedde før pause, men slet med å skape de voldsomt store mulighetene mot et United-lag som forsvarte seg godt.

Men etter cirka 29 minutter spill, var Arjen Robben nære ved å sette inn 1-0, da han fikk avsluttet fra hjørnet av sekstenmeteren. Heldigvis for hjemmepublikummet klarte David de Gea å få en hånd på pallen da han kastet seg ut i full strekk.

Til tross for at gjestene hadde ballen mest, var det United som skapte de største sjansene før hvilen.

Kun en dårlig avslutning av Welbeck gjorde at det ikke stod 1-0 til de rød djevlene ved pause. United-spissen kom nemlig alene med Bayern-keeper Manuel Neuer like før hvilen, men en dårlig chip var ikke nok til å overliste tyskeren. Dermed var stilling fortatt 0-0 ved pause.

Marouane Fellaini har slitt med å bli akseptert av United-fansen, og tirsdagens oppvisning hjalp ham ikke i så måte. Belgieren hadde en horribel omgang ute på Old Trafford-gresset, og det var så ille at hjemmefansen brøyt ut i spontan jubel da han for en gangs skyld hadde en positiv involvering mot slutten av omgangen.

Heldigvis for belgieren spilte han seg også opp i andreomgang.

Vidic scoret
For mens målene uteble før pause, men det skulle ikke ta lang tid før publikum kunne slippe jubelen løs etter hvilen.

Kun 13 minutter var spilt av andre omgang da Nemanja Vidic sendte Old Trafford til himmels, da han stanget ballen i mål etter corner fra Wayne Rooney.

Klikk på bildet for å forstørre.

SCORET: Nemanja Vidic scoret på corneren fra Wayne Rooney etter 58 minutter. Foto: Christof Stache (Afp)


Men dessverre for United-fansen skulle jubelen bli kortvarig.

Kun ni minutter senere vartet tyskerne nemlig opp med imponerende spill, da Rafinha fant innbytter Mario Mandzukic i boksen. Kroaten gjorde ingen feil da han headet videre til Bastian Schweinsteiger som banket ballen i mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

UTLIGNET: Bastian Schweinsteiger satte inn 1-1 på Old Trafford. Foto: Christof Stache (Afp)

Press fra begge lag
Begge lag presset på for vinnermålet i siste halvdel av omgangen.

Robben var blant annet svært nære etter 77 minutter da han avsluttet like utenfor, men det ble ikke flere mål på Old Trafford tirsdag kveld.

Dermed står det altså 1-1 før returoppgjøret på Allianz Arena, etter en kamp som var langt mer jevnspilt enn mange trolig hadde ventet seg på forhånd.

Returkampen går for øvrig uten målscorer Schweinsteiger, som ble utvist like før slutt da han mottok sitt andre gule kort for kvelden.

Nettavisen var til stede på Old Trafford tirsdag kveld, og begge lags supportere sørget for en fantastisk ramme rundt kampen, både før og etter avspark. En sjelden gang holdt supporterne samme nivå som lagene, om ikke bedre. Desibelnivået var i ypperste klasse på drømmenes teater hele kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag