*Nettavisen* Sport.

- Den følelsen er helt utrolig

VIL VINNE: Wayne Rooney drømmer om å vinne Champions League i år.

VIL VINNE: Wayne Rooney drømmer om å vinne Champions League i år. Foto: Yorgos Karahalis (Reuters)

Nå vil Wayne Rooney gjøre det igjen.

Wayne Rooney vil ikke være fornøyd om han avslutter karrieren uten å få løfte mesterligatrofeet en gang til.

Den engelske landslagsangriperen gikk helt til topps i mesterligaen med Manchester United i 2008. Siden har han opplevd finaletap mot Barcelona i både 2009 og 2011.

Rooney forlenget nylig kontrakten med United fram til juni 2019. Den engelske storklubben har slitt blytungt i Premier League denne sesongen og feilet i både FA-cupen og ligacupen. Bare mesterligaen står igjen for Rooney og co.

- Vi ønsker å gå hele veien. Det holder bare ikke å vinne mesterligaen én gang med denne klubben. Følelsen det gir å vinne trofeet er helt utrolig. Har du først fått oppleve det, er du bare sulten på mer. Du vil vinne hvert år.

- Det er selvsagt umulig, men det ville vært fantastisk om vi klarer å ta oss til finalen. Den gir oss en mulighet til å vinne ett nytt trofé, sier Rooney.

Imponert

Manchester United møter tirsdag greske Olympiakos på bortebane i første oppgjør i åttedelsfinalen. Selv om engelskmennene har hatt det stritt i David Moyes' debutsesong som manager i klubben, er de store favoritter til å ta seg videre over to kamper.

Rooney er ikke skremt av nivået Barcelona og Bayern München har vist mot henholdsvis Manchester City og Arsenal. I stedet mener han United må lære og prøve å gjøre det samme.

- Barcelona var fantastisk flinke til å holde på ballen mot City. Så fulgte Bayern opp og hadde en så å si prikkfri opptreden mot Arsenal. Jeg vet at begge lag (City og Arsenal) måtte spille med ti mann, men måten de holdt på ballen og åpnet lag på, er utrolig å se på.

- Vi må prøve å gjøre det samme: holde på ballen, være tålmodig og bryte ned motstanderen. Mange av lagene vi har møtt spiller dypt med hele laget, så det er opp til oss å spille ballen raskt og bryte oss gjennom, mener Rooney.

- Må ta ansvar

Manchester United er hele elleve poeng bak Liverpool på fjerdeplass i Premier League. Skal storklubben delta i verdens gjeveste klubbturnering også neste sesong, må den trolig vinne finalen i Lisboa 24. mai.

– Vi må som spillergruppe ta ansvar for ligaplasseringen vi har i dag. Vi vet at vi kan bedre og at vi ikke har prestert godt nok. Det gjør vondt når du vet at du kan så mye bedre.

– Det blir viktig å avslutte sesongen så sterkt som mulig, slik at vi kan få et momentum inn mot en ny sesong. Men vi har ikke gitt opp kampen om fjerdeplassen. Vi skal også prøve å gjøre det godt i mesterligaen, sier Rooney.

United har ikke tatt seg til kvartfinalen i mesterligaen siden 2011. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.