RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Derfor er City nesten sjanseløse

KLARE TIL NY DUELL: Lionel Messis Barcelona og Vincent Kompanys Manchester City møtes til ny duell tirsdag, i den andre kampen i Mesterligaens åttendelsfinale.
KLARE TIL NY DUELL: Lionel Messis Barcelona og Vincent Kompanys Manchester City møtes til ny duell tirsdag, i den andre kampen i Mesterligaens åttendelsfinale.
Petter Veland blir ekstremt overrasket hvis Barca snubler onsdag.

Barcelona og Manchester City møtes til dyst på Camp Nou tirsdag kveld, og stort sett alle tror Barcelona tar seg videre til Mesterligaens kvartfinale.

Katalanerne vant 2-0 på Etihad i det første oppgjøret, og engelskmennene må dermed stå for et aldri så lite fotballmirakel for å ta seg videre fra åttendelsfinalen.

Tata Martinos gutter gikk imidlertid på et særdeles overraskende tap i La Liga forrige lørdag, borte mot dumpekandidat Valladolid.

Mette av suksess?
C More-profil og La Liga-ekspert Petter Veland er imidlertid nesten skråsikker på at hjemmelaget vil vise seg fra sin beste side.

- Dette Barcelona-laget sliter kanskje litt med motivasjonen i enkelte kamper. De har vunnet alt flere ganger, og det kan tenkes at de er litt mette av all suksessen.

- Men tirsdag står det om en plass i kvartfinalen i Champions League, og da forventer jeg at Barca presterer opp mot sitt beste. Flomlyset, stemningen og anledningen skal være mer enn nok til å gire dem opp.

- Også har de jo litt kniven på strupen, etter tapet mot Valladolid, sier Petter Veland til Nettavisen.

Utenomsportsligheter
Den spanske storklubben har lidd av uheldige utenomsportslige hendelser det siste året, og Veland er klokkeklar på at dette også kan være en utslagsgivende faktor denne sesongen.

- Både Neymar-saken, det at Rosell trakk seg som president, og at Abidal ikke fikk kontrakt, til tross for at han ble lovet det, har ført til mishagsytringer fra både lokale og internasjonale aviser.

- Det har jo portrettert seg selv som et glansbilde på hvordan en fotballklubb skal drives, så det at de nå får såpass kraftig kritikk, tror jeg påvirker spillergruppa.

Ikke bekymret
I kveld er imidlertid ikke Veland bekymret på Barcas vegne, og mener Citys største angrepsvåpen må prestere fantastisk for at City skal ha noen som helst sjanse til avansement.

- Sergio Agüero er Citys eneste håp, tror jeg. Han hadde for vane terrorisere katalanerne da han spilte for Atletico Madrid, og han er den City-spilleren som er i stand til å score det viktige første målet. Det må de ha for å skape usikkerhet på Camp Nou, sier Veland, før han fortsetter:

- Det var det faktum at Agüero ikke skulle spille, som var det store temaet på pressekonferansen før kampen i England. De er nok litt redde for ham i Barcelona.

Kjempeskrell
De lyseblå gikk på en sjokkerende smell søndag, da Wigan sikret semifinalebillett i FA-cupen. Og det på Citys hjemmebane.

Dermed er det to skadeskutte rovdyr som møtes til dyst på Camp Nou i kveld klokken 20.45.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere