RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
OVERRASKENDE SCORING: Nemanja Vidic satte inn 1-0 for United, til tross for at Bayern totalt dominerte kampen.
OVERRASKENDE SCORING: Nemanja Vidic satte inn 1-0 for United, til tross for at Bayern totalt dominerte kampen. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)

- Det er ekstremt uvanlig

Sist oppdatert:
Sjekk denne statistikken.

Bayern München var storfavoritt før kvartfinalemøtet mot Manchester United på Old Trafford tirsdag, men sesongens svake United-utgave klarte å få med seg uavgjort fra det første av to oppgjør.

Dette til tross for at Bayern dominerte hele kampen, og hadde et ballinnehav på over 70 prosent. Tyskerne slo også 389 vellykkede pasninger i den første omgangen, mot Uniteds 82.

Likevel var det de engelske vertene som gikk opp i ledelsen, etter at midtstopperkjempen Nemanja Vidic stanget inn 1-0. I forkant av dette hadde også Danny Welbeck truffet nettmaskene, men scoringen ble noe kontroversielt annullert. Kampen endte til slutt 1-1, etter at Bastian Schweinsteiger utlignet for gjestene.

- Det er helt ekstremt. Man skal være forsiktig med å lese statistikk, men man så jo hvordan Bayern dominerte. Det er ekstremt uvanlig, mener Viasats svenske fotballekspert, Lars Lagerbäck, ifølge Aftonbladet.

Med unntak av Barcelona, som har hatt til vane å ha ballen opp mot 70 prosent av kampene, men likevel både spilt uavgjort og tapt, kan ikke Lagerbäck huske å ha sett noe lignende siden Sverige spilte 1-1 mot Argentina i VM i 2002.

- Argentina hadde ballen 67 prosent av kampen, og da mente jeg at vi hadde blitt utspilt.

David Moyes var meget fornøyd etter det første kvartfinaleoppgjøret mot den regjerende Champions League-mesteren.

- Spillerne gjorde en veldig bra jobb. Vi må være fornøyde, men det er ergelig at vi slapp inn et mål, sa den hardt pressede manageren etter kampen.

Returoppgjøret spilles i München neste uke, og United score for å avansere til semifinale. Det kan bli vanskelig mot et Bayern-lag, som kun har sluppet inn 16 mål på hjemmebane i Bundesligaen denne sesongen. Tyskerne må imidlertid klare seg uten målscorer Schweinsteiger, som fikk rødt kort på Old Trafford, og Javi Martinez.

- Vi vet at vi må score i returen, men vi har i alle fall gitt oss selv en mulighet, sa Moyes.

Kvartfinalene i Champions League fortsetter onsdag, men oppgjørene mellom Paris Saint Germain og Chelsea, og Real Madrid og Borussia Dortmund. Begge kampene kan du følge LIVE fra 20.45.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere