- Det er en ideell overgang for Brede

FORTSETTER I PREMIER LEAGUE: Brede Hangeland.

FORTSETTER I PREMIER LEAGUE: Brede Hangeland. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Erik Thorstvedt tror landslagskapteinen er sugen på revansj.

Fredag ble det klart at Brede Hangeland fortsetter Premier League-tilværelsen i Crystal Palace.

- En perfekt klubb å revansjere seg i, mener Erik Thorstvedt.

Den tidligere landslagsmålvakten har god tro på at Hangeland vil passe godt inn i Palace. 33-åringen har skrevet under en ettårskontrakt med laget fra Sør-London.

- Det er en ideell overgang for Brede. Han er nok sjeleglad for at det gikk i orden. Sportslig er det en bra klubb å gå til, men også privat. Nå kan han og familien fortsette å bo i London.

- Crystal Palace er en klubb som er klar over sine evner og begrensninger. Det er ikke mye fiksfakseri. Tony Pulis (manager) er flink til å organisere lag, og det passer Brede bra etter kaoset i Fulham sist sesong, sier Thorstvedt til NTB.

Avskrevet

Hangeland rykket i vår ned med Fulham. I juni ble han brått og ufrivillig løst fra kontrakten med London-klubben. Landslagskapteinen har det siste året vært skadeplaget og slitt tungt med å finne tilbake til nivået som ga ham mange beundrere etter overgangen til Premier League i 2008.

POSITIV: Tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt. Foto: Imago/digitalsport (All Over Press)

- Brede er nok veldig revansjelysten. Det er ikke så rent få som har avskrevet ham. Han må glede seg noe helt enormt til å motbevise kritikerne. Det vanskelig å vite hvordan det går, men dette kan bli en kanonovergang for Brede, spår Thorstvedt.

Lillestrøm-spiller Bjørn Helge Riise reagerte med glede da han ble servert nyheten om Hangeland etter 4-3-seieren over Brann fredag kveld.

- Palace? Nydelig. Brede er en fantastisk god fotballspiller, så jeg visste han kom til å få seg en klubb. Jeg har ikke snakket med ham i løpet av sommeren. Jeg skal sende ham en tekstmelding, sa Riise til NTB.

Eneste nordmann

Den tidligere Fulham-spilleren Riise sier flere ting antakeligvis spilte inn da Hangeland valgte å bli i London.

- Jeg vet ikke hvilke andre klubber som var på banen, men han ville kanskje ikke flytte familien. Jeg vet de stortrives i London.

Hangeland ser ut til å bli eneste norske innslag i Premier League kommende sesong.

- Det gjør ligaen litt mer interessant sett med norske øyne. Crystal Palace er ikke det laget som kommer til å spille mest underholdende fotball, men det er en del av sjarmen, mener Thorstvedt. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.