- Det er ingen som er i nærheten av ham

DRØMMEDUO: Eden Hazard hylles etter at han holdt lekestue mot Fulham. Andre Schürrle var ikke mye dårligere med tre mål.

DRØMMEDUO: Eden Hazard hylles etter at han holdt lekestue mot Fulham. Andre Schürrle var ikke mye dårligere med tre mål. Foto: Ian Kington (Afp)

Andre Schürrle scoret tre mål, mens Eden Hazard lekte i 90 minutter.

01.03.14 18:23

FULHAM - CHELSEA 1-3:

Fulham holdt stand i den første omgangen, men til slutt ble André Schürrle, Eden Hazard og Chelsea noen nummer for store i London-derbyet på Craven Cottage.

Tyske Schürrle noterte seg for tre scoringer, før Johnny Heitinga reduserte til 1-3 i andre omgang.

Chelsea befester dermed sin posisjon på toppen av tabellen og ligger nå fire poeng foran Arsenal.

Ved pause var stillingen 0-0. José Mourinho sier han ikke valgte å si et ord til spillerne ved halv tid.

- Jeg sa ingenting - ikke et ord. Jeg gikk inn, så gikk jeg ut. Jeg vet ikke om noen andre snakket, jeg var ikke i garderoben. Andre omgang var en strålende reaksjon på den dårligste prestasjonen så langt i år, sier Mourinho til BBC.

- Andre omgang var en av våre beste prestasjoner i år. Kunne jeg gjøre 11 bytter, ville jeg kanskje gjort det. Ettresom jeg bare hadde tre, valgte jeg å ikke gjøre noe.

- Et slag i trynet
Det var hjemmelaget som skapte den første sjansen i kampen, da Patjim Kasami slo ballen inn til Clint Dempsey, som headet utenfor.

Minutter senere pådro Brede Hangeland seg en smell i hodet etter en duell med Kieron Richardson. Norges kaptein prøvde å spille videre, men måtte til slutt gi seg og ble ersattet av Dan Burn.

Synd for Fulham og synd for Hangeland, mener Erik Thorstvedt.

- Det er et slag i trynet. Jeg må si at Brede og Johnny Heitinga, som er på lån fra Everton, har vært gode sammen. Det er surt for Brede, som er kaptein og vil være med laget sitt i den fighten de er inne i nå, sa Erik Thorstedt i TV 2s Premier League-studio.

Rett før Hangeland bestemte seg for å gå av banen, holdt Maarten på å rote det til for Fulham, men rettet opp sin egen feil ved å redde avslutningen fra Fernando Torres.

HODESKADE: Brede Hangeland måtte av banen med hodeskade i Fulhams kamp mot Chelsea. Foto: Rex/javier Garcia/bpi

Schürrle og Hazard showet
José Mourinho var neppe fornøyd med det han fikk se av sine elever i første omgang og sa trolig klart ifra ved pause. Det ga resultater.

Sju minutter ut i den andre omgangen slo Eden Hazard ballen gjennom til Andre Schürrle, som headet seg forbi Fulham-forsvaret og satte inn 0-1.

Hazard hadde mer på lager og noen minutter senere gjorde han et fenomenalt forarbeid, før han slo et rabona-innlegg til Torres, som burde satt ballen i mål.

Belgieren fortsatte å herje. Like etterpå lekte han seg nok en gang forbi Chelsea-forsvaret og stakk ballen gjennom til Schürrle, som satte inn sitt andre for dagen.

- For en mann, altså. Ikke bare leverer han i form av scoringer og assists - heller ikke der er noen i Chelsea i nærheten av ham. Men han har rett og slett bare lekt seg utpå der. Det er ikke leking som går mot laget - det er leking som er for laget.

En stor porsjon heder og ære skal også tilskrives Schürrle, som scoret sitt tredje mål for dagen, etter en pasning fra Fernando Torres like etter.

Johnny Heitinga fastsatte sluttresultatet til 1-3 et kvarter før slutt, men det var ikke nok til å redde spenningen i kampen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.