*Nettavisen* Sport.

- Det er slutten på en epoke

ÅTTE ÅR MED SUKSESS: Både Rio Ferdinand og Nemanja Vidic forlater Manchester United i sommer. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)

Slik hylles United-duoen.

13.05.14 15:37

Det har lenge vært kjent at midtstopperkjempen Nemanja Vidic forlater Manchester United i sommer, åtte år etter at han kom til Old Trafford.

Mandag ble det kjent at også hans faste makker, Rio Ferdinand, er ferdig i United.

Les også: Ferdinand ferdig i United

Mens Vidic fikk en verdig avskjed, både på Old Trafford i nestsiste Premier League-runde, og i sin siste United-kamp noensinne, mot Southampton i serieavslutningen, hadde Ferdinand sin siste opptreden for de røde djevlene uten at fansen var klar over det.

- Ulike omstendigheter førte til at jeg ikke fikk si farvel på den måten jeg ville. Men jeg vil benytte denne anledningen til å takke mine lagkamerater, støtteapparatet, klubben og fansen for 12 utrolige år her som jeg aldri vil glemme, sa Ferdinand i en offisiell uttalelse.

I sosiale medier lar imidlertid ikke hyllesten vente på seg, og mange mener at fotballverden mister et av tidenes beste stopperpar når Vidic og Ferdinand nå skilles.

- Det er ingen overraskelse at de forlater klubben, men det markerer slutten på en epoke. Det er helt utrolig hvor mye suksess de har hatt, sier tidligere United-spiss Dwight Yorke, ifølge Sky Sports.

- Jeg må takke Rio Ferdinand og Nemanja Vidic for alt de bidro med i suksessen vi sammen oppnådde, skriver tidligere United-keeper Edwin van der Sar på Twitter.

- Først Vidic, nå Rio. Vi har delt så mye sammen. Begge to er blant verdens aller beste forsvarspillere gjennom alle tider. Og det er ikke noe jeg bare sier, skriver Michael Carrick, med hashtagen «The Perfect Partnership».

HTML EMBED


HTML EMBED


HTML EMBED


- Var skeptisk til Vidic

Ferdinand har også kommet med en egen hyllest til sin gode kamerat og stoppermakker på Facebook.

- For en fantastisk spiller. En sterk forsvarer, som angriper ballen som ingen andre jeg har spilt med. Sammen utgjorde vi en stopperduo som folk forventet at ville stoppe enhver spiss vi ble satt opp mot, og som oftest gjorde vi også det. Men det var ikke alltid slik. Det tok tid før vi ble den dominerende duoen vi ble, og jeg husker jeg var skeptisk til om det var riktig å sette ham inn etter kun noen få treningsøkter med laget. Åtte år senere er han en legende i denne klubben, en vinner, og en fantastisk fyr utenfor banen ... Vida!

Mens Vidic fikk åtte år i United-drakta, kom Ferdinand til klubben allerede i 2002, og gir seg altså etter tolv år. Sammen vant de Premier League fem ganger, ligacupen tre ganger, Community Shield fem ganger, og spilte begge hele kampen da United slo Chelsea i Champions League-finalen i Moskva i 2008.

Hvem overtar?
Nå planlegger begge å fortsette karrierene sine i andre klubber. Vidic, som har blitt 32 år, skal som kjent til Serie A og Inter, mens Ferdinands fremtid fortsatt er usikker.

- Jeg føler meg i god form, og klar for en ny utfordring, uansett hva den måtte være, sier 35-åringen.

Phil Jones vil være den naturlige arvtakeren i midtforsvaret til United, sammen med Chris Smalling og Jonny Evans. Det mangler likevel litt på kaliberet som Vidic og Ferdinand har tilført United-forsvaret de åtte siste årene, og når det også spekuleres i om venstreback Patrice Evra, som har vært i United like lenge som Vidic, vil forlate Old Trafford i sommer, er det ventet at de røde djevlene vil hente inn minst én forsvarsspiller i løpet av sommeren.

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag