*Nettavisen* Sport.

- Dette er fantastisk fotball

RUNDSPILTE NEWCASTLE: David Silva og lagkameratene feiret enda et kunstmål da det fjerde av fem scoringer var et faktum. Foto: Michael Regan (Getty Images)

Ekspert fullroser lekent Manchester City.

21.02.15 21:03

MANCHESTER CITY - NEWCASTLE 5-0:

Det var aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne da Manchester City tok imot Newcastle til lørdagens kveldskamp i Premier League.

Hjemmelaget ga seg ikke med å ydmyke gjestene før det sto 5-0 tidlig i andre omgang.

De mange målene viste ikke bare den tydelige forskjellen på lagene, men også hvor gode City virkelig er på sitt beste.

TV 2-ekspert Phil Thompson ble spesielt begeistret for David Silvas 4-0-mål.

- Tim Krul ante ikke hvor den ballen kom. Han bare faller bakover på sine egne armer og vet ikke hvilken side han skal satse på. Dette er fantastisk fotball, kommenterte Thompson.

- Det var et lag som spilte sin beste fotball, mot et annet Premier League-lag som sliter og prøver å finne sin nye identitet under en ny manager, fortsatte den tidligere Liverpool-treneren.

Miserabelt

Newcastles midlertidige manager, John Carver, vil nok glemme denne opplevelsen kjappest mulig.

Klubben fra nordøst har kun vunnet én av de sju siste ligakmapene og står overfor et vanskelig kampprogram de neste to månedene.

- Rett før vi gikk ut på banen fikk vi vite resultatet til Chelsea. Det var positivt og bra for oss å vite at vi kunne minske antallet poeng opp til dem. Fem poeng er kanskje fortsatt mye, men hvis vi fortsetter å spille på denne måten kan vi ta dem igjen, sa Edin Dzeko til Sky Sports.

Oppildnet av Chelseas poengtap hjemme mot svake Burnley tildigere på dagen var et et heltent City-mannskap som entret Etihad Stadium-gresset.

Det samme kan ikke sies om Newcastle. «Skjærene» fra nordøst har en sørgelig statistikk fra bortekamper i Manchester, og så ikke ut til å være innstilt på annet denne gangen heller.

Med et sløvt mottak, og en påfølgende klumsete felling, sørget Vurnon Anita for at Dzeko og vertene fikk straffe allerede i første spilleminutt.

Sergio Agüero trillet såre enkelt inn 1-0 omtrent før noen hadde rukket å smake på kaffen fra Citys kiosker på stadion.

Lekestue

Det ble ikke stort bedre da hjemmelaget fortsatte de innledende minuttene med turboen på.

Daryl Janmaat hadde riktignok et godt forsøk som strøk utenfor krysset i ellevte spilleminutt. Men sekunder senere hadde City og Samir Nasri ordnet 2-0.

Anført av storspillende David Silva og Edin Dzeko ble dette bare starten på en festdag for hjemmepublikummet. Dzeko gjorde for øvrig forarbeidet også på mål nummer to.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

PERLE. Edin Dzeko jubler etter å ha avsluttet et av flere mønsterangrep med en flott scoring mot Newcastle. Foto: Oli Scarff (Afp / NTB scanpix)


Etter 21 minutter var det bosnieren selv som sto for en skikkelig godbit. En følsom pasning fra Silva ble ekspedert videre i mål på perfekt vis av Dzeko.

Spissen brukte etter en berøring på brystet før han dundret inn 3-0 bak en hjelpeløs Tim Krul i Newcastle-buret.

Papiss Cissé hadde et farlig volleyforsøk tidlig, men Joe Hart avverget til corner.

Det ble ikke stort bedre etter pausen heller. To ganger på kort tid, og i løpet av andre omgangs første åtte minutter, hadde David Silva lekt inn både 4-0 og 5-0.

Resten av kampen ble en enkel ferd mot tre poeng. Med maktdemonstrasjonen er City fem poeng bak ligaleder Chelsea, og spenningen er litt tilbake også i kampen om Premier League-tittelen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.