*Nettavisen* Sport.

- Dette er ikke slutten, det er starten

FORNØYD: Brendan Rodgers er strålende fornøyd med årets Premier League-sesong. Foto: Dave Thompson (Pa Photos)

Brendan Rodgers benekter at årets sesong er et engangstilfelle.

10.05.14 10:17

Søndag ettermiddag skal Premier League avgjøres. Manchester City vil, med uavgjort eller seier hjemme mot West Ham, sikre sitt andre ligatrofé på tre år.

Taper City, vil Liverpool ha mulighet til å snyte de for gullet.

- En stor suksess
Det så lenge ut til at det var nettopp klubben fra Merseyside som skulle stikke av med tittelen i år, men Liverpool har rotet bort sine største sjanser når det gjaldt som mest. Med tap for Chelsea og uavgjort mot Crystal Palace i sine to siste kamper må det et lite mirakel til for at klubben skal løfte sitt første ligagull på 24 år. Liverpool-manager Brendan Rodgers ser likevel tilbake på sesongen med et smil.

- Vi ligger på en plass ingen hadde forventet av oss. Det har vært en stor suksess og en strålende sesong, sier Rodgers ifølge Liverpool Echo.

Han forteller at uansett utfall av siste serierunde, så vil spillerne og supporterne feire den gode sesongen og feire at Liverpool endelig er tilbake på fotballens verdenskart.

- Ikke bare en bløff
Og det er oppe i toppen Liverpool hører hjemme, skal vi tro manageren.

Selv om Rodgers er klar over at de andre lagene rundt ham på tabellen kommer til å forsterke troppene sine i sommer, er han ikke redd for at Liverpool vil falle tilbake i løpet av den neste sesongen.

- Denne sesongen var ikke bare en bløff. Vi er under stadig utvikling, og vil være enda sterkere neste sesong. Man må alltid forsøke å se etter utvikling og utviklingspotensialle, mener Liverpool-sjefen.

Han mener at erfaringen spillere som Raheem Sterling, Jon Flanagan og Jordan Henderson har fått denne sesongen, gjennom å være med i tittelkampen, er noe som vil være positivt for klubben på lang sikt.

Klikk på bildet for å forstørre.

MÅLFARLIG: Luis Suarez har alene scoret over 30 ligamål for Liverpool denne sesongen. Foto: Owen Humphreys (Pa Photos)

I tillegg har Rodgers vært klar på at han kommer til å handle inn spillere som kommer inn for å forsterke startelleveren til Liverpool, når klubben nå skal ut i Champions League.

100 mål
Mye av Liverpools oppskrift for å vinne kamper denne sesongen har vært å spille offensiv, seervennlig fotball. Scorer laget i sesongens siste kamp, mot Newcastle på Anfield, vil det være første gang siden 1895-96 at Liverpool noterer seg for 100 seriemål på en sesong.

Vi må over 50 år tilbake i tid for å finne forrige gang et lag scoret så mange mål i Englands øverste liga, uten å vinne tittelen. Tottenham gjorde dette i 1963.

Brendan Rodgers mener også at Anfield igjen er gjort til et fort som motstanderen gruer seg til å ankomme. Med 15 seiere på 18 kamper er det vanskelig å si seg uenig med nord-iren.

Klarer laget å fortsette med å score mange mål og holde Anfield til et fort, samtidig som de klarer å tette litt bedre igjen bakover, skal man ikke se bort i fra at Rodgers har rett. Kanskje er Liverpool kommet tilbake for å bli i toppen av engelsk fotball.

Den siste serierunden i Premier League kan du følge live hos Nettavisen klokka 16.00 søndag.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.