RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Diskusjon om en tredje europacup i fotball


Martin Samuelsen og West Ham ble slått ut i europaligakvalifiseringen. Nå snakkes det om å innføre en tredje europacup der for eksempel taperne fra kvalifiseringen til europaligaen kan få spille videre utover høsten.
Martin Samuelsen og West Ham ble slått ut i europaligakvalifiseringen. Nå snakkes det om å innføre en tredje europacup der for eksempel taperne fra kvalifiseringen til europaligaen kan få spille videre utover høsten. Foto: Tony Marshall (Getty Images)
Sist oppdatert:
Det pågår samtaler om muligheten for å gjeninnføre en tredje europacupturnering i fotball, melder nyhetsbyrået AP med henvisning til UEFA-kilder.

Mange framstående fotballedere er samlet på Malta foran styremøtet i Det europeiske fotballforbundet torsdag og fredag. Ifølge AP snakker flere av dem om muligheten for en tredje europacupturnering i tillegg til mesterligaen og europaligaen.

Turneringen ville være underordnet de to øvrige, og det er snakk om at klubber som blir slått ut i kvalifiseringen til europaligaen kan få spille i den tredje turneringen i stedet.

- Det ville gi muligheter til klubber som ellers ikke greier å hevde seg, sier Volodimir Geninson, som er generalsekretær i Ukrainas fotballforbund.

– Vi støtter denne planen på det sterkeste.

Fram til 1999 var det tre europacupturneringer i fotball: Mesterligaen (som ble innført i 1992 og erstattet serievinnercupen), cupvinnercupen og UEFA-cupen.

En ny turnering kan trolig innføres først fra 2018. Da går den nåværende TV-avtalen for europacupturneringene ut. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere