RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du ser det på spillerne at de jobber hardt for han

KNUSENDE SEIER: Tony Pulis kunne juble for en overbevisende seier mot Gateshead.
KNUSENDE SEIER: Tony Pulis kunne juble for en overbevisende seier mot Gateshead. Foto: Oli Scarff (Afp)
Sist oppdatert:
Tony Pulis fikk en drømmestart i West Bromwich.

WEST BROMWICH - GATESHEAD 7-0:

Tony Pulis har tatt over manager-stolen på The Hawthorns. Den tidligere Stoke- og Crystal Palace-manageren blir ofte sett på som en redningsmann i England. Lørdag startet han snuoperasjonen i ledersetet hos West Bromwich, som kun hadde én seier på sine ti siste kamper. Motstanden var lille Gateshead, fra Conference League, men en god start er alltid viktig for en nyansatt manager.

Og spilleren som leverte for Pulis var ingen andre enn Saido Berahino. Unggutten, som linkes bort til halve Premier League, forstatte scoringsformen sin, og scoret hele fire mål mot Gateshead. Han har dermed scoret tretten mål, om man både tar med serie- og cupkamper denne sesongen.

Tidligere lørdag bekreftet klubben at Berahino kunne være til salgs. Det spørs om ikke Pulis må revurdere disse uttalelsene etter lørdagens kamp. Selv om både Tottenham og Liverpool skal ønske seg angriperen, kan han bli en viktig brikke i Pulis kamp for å overleve i Premier League.

- Jobbet hardt for Pulis
Berahino selv mener at Tony Pulis sin ankomst allerede har påvirket spillerne i West Bromwich.

- Tony Pulis er en sterk karakter, og han har satt sitt merke på klubben allerede. Du kunne se det på spillerne i dag, at de jobbet hardt for han. Det er flott å se at vi scorer hele syv mål i dag, fortalte Berahino BBC etter kampen.

- Gateshead var gode de første 20 minuttene i dag, men så fort vi scoret vårt første mål, var vi sikre på at vi kunne score flere. Vi ville drepe kampen så raskt som mulig, fortalte firemålscoreren.

Brukte nesten en omgang
Det tok likevel litt tid før det løsnet for hjemmelaget lørdag. Berahino sendte West Bromwich i ledelsen, bare tre minutter før pause. Etter klabb og babb i feltet etter en dødball, bredsidet angriperen ballen opp i nettaket.

Like etter var det spissmakker Victor Anichebe sin tur til å havne i målprotokollen. Berahino fant sin lagkompis, som viste kjempkrefter inne i feltet. Anichebe vendte bort motstanderen sin, før han vippet ballen i mål. 2-0.

Tre mål på ti minutter
I den andre omgangen trengte ikke Berahino mer enn ett minutt på å score sitt andre for dagen. Spissen tok med seg ballen, og avsluttet vakkert fra drøye 20 meter. Fem minutter senere var hat-tricket komplett for Berahino, da han avsluttet enkelt fra åtte meter.

Chris Brunt ville også imponere sin nye manager lørdag. Etter 55 minutter kom han alene med keeper. Brunt valgte å runde målvakten, og satt enkelt inn 5-0 til hjemmelaget. 6-0-målet ble scoret av James Morrison, mens Berahino la på til 7-0 rett før slutt.

West Bromwich er dermed videre til den fjerde runden av årets FA-cup. Også Swansea og Leicester er videre av Premier League-lagene, mens Newcastle er ute av årets FA-cup.

Premier League-lagenes resultater fra FA-cupen lørdag:

West Bromwich - Gateshead 7-0
Leicester - Newcastle 1-0
Tranmere - Swansea 2-6

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere