*Nettavisen* Sport.

- Dzeko er på vei bort fra City

PÅ VEI BORT: Edin Dzeko kan komme til å forlate Manchester City i sommer. Foto: Lluis Gene (Afp)

Edin Dzeko ser ut til forlate fotballøya.

13.07.15 11:29

Roma prøver å sikre seg den bosniske Manchester City-spilleren Edin Dzeko på en femårsavtale, skriver Daily Mail.

Ifølge avisen er klubbene i forhandlinger, men et bud fra Romas på 14 millioner pund skal nylig ha blitt avslått. De lyseblå skal ikke være villig til å selge spissen for noe særlig mindre enn 20 millioner pund.

Det er imidlertid ikke bare prislappen til City som kan skape problemer for Roma i jakten på Dzeko. Bosnieren tjener seks millioner pund i året, noe den italienske klubben vil ha problemer med å matche. Likevel skal 29-åringen la seg friste av lengden på kontrakten som Roma kan tilby.

Serie A-klubben har lenge vært på jakt etter en ny spiss og Edin Dzeko ser ut til å oppfylle klubbens krav. Dzekos fremtid på Ethiad ser heller ikke lys ut med spillere som Sergio Aguero, Wilfried Bony og nå trolig Raheem Sterling som noen av konkurrentene på laget.

Forrige sesong fikk den høyreiste spissen 22 kamper, men scoret bare fire mål. Tidligere har Dzeko spilt for VfL Wolfsburg der han scoret 66 mål på i alt 111 kamper. Dzeko, som har det ydmyke kallenavnet «Den bosniske diamant», har foreløpig ikke kommentert ryktene.

Det er verdt å merke seg er at det kun er fire spillere som har scoret flere mål enn Dzeko på de siste fire sesongene i Premier League (48 totalt).

Sesongoppsettet for Serie A er ennå ikke offentliggjort, men Manchester City møter West Bromwich i deres første kamp for sesongen 10. august.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag