RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En av Hodgsons største feil

UTELATT: Ashley Cole (t.h.) fikk ikke være med England til Brasil.
UTELATT: Ashley Cole (t.h.) fikk ikke være med England til Brasil. Foto: Adrian Dennis
Sist oppdatert:
Liverpool-legende mener England har et venstreback-problem.

England imponerte mange med sitt offensive spill i VM-oppgjøret mot England lørdag. Defensivt var det imidlertid en del å sette spørsmålstegn ved.

Italia fikk det tidvis for enkelt på kanten, og mange mente både Glen Johnson og Leighton Baines spilte langt under pari.

En av dem er tidligere Liverpool-profil Alan Hansen.

Han mener Roy Hodgsons kanskje største feil i uttaket var å overse klubbløse Ashley Cole. Venstrebacken har vært strålende for det engelske landslaget i en årrekke, men ble noe overraskende utelatt.

- Er fortsatt hurtig
- Jeg så Cole spille for Chelsea mot Liverpool mot slutten av fjorårets sesong. Selv om han ikke spilte like mye under Mourinho som han kanskje skulle ønske, viste han i den kampen at han ikke har mistet mye av farten sin. I tillegg har han så mye verdifull erfaring at han gjorde en svært god kamp på Anfield, skriver Hansen i sin spalte i avisen The Telegraph.

Leighton Baines, som startet på venstrebacken mot Italia, har vært tidvis fantastisk for Everton de siste årene, men mangler erfaring fra de virkelig store anledningene. Det kostet England dyrt mot Italia, mener Hansen.

- Han er naturligvis en svært god spiller, men han mangler erfaring fra toppkamper både på klubbnivå og internasjonalt. Men Italia angrep konsekvent på hans side, og han burde kommunisert mye bedre med Rooney og bedt om mer beskyttelse på backen.

- Det handler om erfaring
- Spørsmålet med Baines er om han føler seg nok etablert til å be Rooney om noe sånt, skriver han videre.

Hansen mener Hodgson gjorde en stor feil ved å ignorere det faktum at Cole har såpass med erfaring etter hele 107 landskamper. Særlig ettersom til og med 18 år gamle Luke Shaw fikk være med på flyet til Brasil.

- Internasjonal fotball handler om erfaring og kunnskap om hvordan man opptrer i de virkelige store oppgjørene. Der ville Cole gjort en forskjell. Ettersom Shaw også ble foretrukket foran Cole, er Hodgson tvunget til å løse de strukturelle problemene uten den tidligere Chelsea-spilleren, skriver Hansen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere